05:46 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11110

  O modalitate de lucru utilizată de state occidentale în mediul fiscal a fost prezentată de un avocat, într-o emisiune televizată.

  BUCUREȘTI, 26 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. În România, când oamenii de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dau telefon, trimit un plic ori sună la ușa, încep să te treacă fiorii, indiferent că ești managerul unei societăți comerciale sau o simplă persoană fizică.

  "La case mai mari" se procedează într-un mod cu totul diferit.

  În Franța funcționează Legea dreptului la eroare, în virtutea căreia Fiscul acționează că un prieten al contribuabilului, a spus avocatul Gheorghe Piperea, într-o emisiune realizată de postul de televiziune Antena 3.

  Care este procedura? Dacă agenții fiscali constată că o firmă sau un cetățean are o datorie, fac un audit, o verificare, și încearcă să găsească soluții prin înțelegere, a explicat Piperea.

  Practic, se stabilește cu exactitate suma de plătit și contribuabilul primește un termen de 30 de zile în care are dreptul să achite. Dacă dă banii până la data convenită, el nu va suferi nicio repercusiune.

  "Franța a preluat modelul din Olanda, o țară foarte căutată de investitori, din acest motiv", a afirmat avocatul Gheorghe Piperea.

  Tematic

  Impozit pe profit? "Multinaționalele își bat joc de proștii din România"
  Declarația Unică de impozitare pentru 1 milion de români
  Cum se impozitează câștigurile în Bitcoin
  Falimentul financiar al P.S.Dragnea: poşta română şi impozitarea BOR!
  Bătălia impozitului pe gospodărie: "Scapă doar hamsterii" vs "Este fals"
  Tagurile:
  model, propunere, fisc, relație, contribuabil, ANAF, Gheorghe Piperea, România


  Știrile Zilei