00:09 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Federatia Sanitas din Romania

  Sorina Pintea promite, sindicaliştii nu renunţă. Tensiuni uriaşe în Sănătate

  © Photo : Facebook / Federatia Sanitas din Romania
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  189 0 0

  În cel mai scurt timp, Guvernului României îi va fi înaintat noul Regulament de sporuri. Federaţia SANITAS nu renunţă la proteste.

  BUCUREŞTI, 27 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Ore încărcate cu tensiune astăzi, la Ministerul Sănătăţii, acolo unde au fost atât proteste, cât şi negocieri. Sindicaliştii Federaţiei SANITAS nu renunţă la mişcările de protest şi spun că vor continua să îşi exprime nemulţumirile până când toate revendicările lor îşi vor găsi rezolvarea.

  Timp de două ceasuri, cele două părţi au negociat. Ca rezultat al discuţiilor repetate şi al presiunilor din ultimele luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat, astăzi, că în cel mai scurt timp va prezenta Guvernului României, spre aprobare, noul Regulament de sporuri, fără anexa 101.

  În acest fel, susţin reprezentanţii SANITAS pe pagina de Facebook a organizaţiei, a fost atins unul dintre obiective. Mai mult, aceştia spun că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi-a luat angajamentul ca personalul angajat pe funcţii asimilate asistentului medical — cum ar fi moaşele, tehnicienii, surorile medicale — să beneficieze de creşterile salariale legale, de la 1 martie, asemenea asistenţilor medicali.

  Chiar dacă au obţinut o victorie, sindicaliştii nu renunţă şi spun că vor continua programul de proteste în scopul obţinerii de răspunsuri favorabile şi la celelalte revendicări.

  Joi, 29 martie, aceştia vor picheta Ministerul Muncii, în intervalul orar 11.00-13.00.

  Tematic

  Medicii, mesaj dur pentru guvernanţi. „Să nu depăşească, totuşi, graniţele realităţii"
  Lumea medicală din România dă în clocot: acuze grave aduse ministrului Sănătăţii
  Exploziv! „Să arătăm că echipa medicală nu poate fi dezbinată"
  Tagurile:
  continuare proteste, satisfăcută, revendicare, Federația Sanitas, Guvernul României, România


  Știrile Zilei