07:25 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Protest al polițiștilor

  Scandalos! Coarnă: „Reprezentanţii instituţiilor au simulat dialogul social"

  © Sputnik / Gergiana Arsene
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7402

  Acuze grave aduse de sindicaliştii din poliţie premierului Dăncilă, dar şi şefilor principalelor ministere. Preşedintele Iohannis, solicitat să aducă în discuţie în CSAT nemulţumirile.

  BUCUREŞTI, 30 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Protestul de sâmbătă al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România nu a liniştit apele, dimpotrivă, le-a agitat şi mai tare.

  Dumitru Coarnă, preşedintele FNSPPC a postat, pe pagina de Facebook a organizaţiei, petiţia pe care i-a trimis-o chiar preşedintelui României, Klaus Iohannis, spre soluţionare.

  Sindicaliştul spune că au fost ignoraţi total de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor, de Guvern, dar şi de Comisiile parlamentare de raport pe probleme de salarizare/buget/apărare, care au propus sau au adus modificări legislaţiei, care nu a făcut decât să aducă privilegii pentru anumite categorii de bugetari şi nemulţumiri pentru altele.

  Coarnă acuză faptul că, în perioada februarie martie 2018, Federaţia a solicitat, în scris, întâlniri cu ministrul Afacerilor Interne şi cu prim ministrul României, pentru a le transmite nemulţumirile.

  „Am fost ignoraţi din nou, deşi în ultima vreme au fost multiple cazuri de poliţişti ucişi la datorie sau răniţi în timpul misiunilor periculoase de intervenţie pentru restabilirea ordinii publice şi asigurarea climatului de legalitate", spune preşedintele FNSPPC.

  Ca urmare a nerezolvării revendicărilor, FNSPPC îi adresează lui Iohannis rugămintea să dispună de prerogativele sale legale şi să introducă în analiza Administraţiei Prezidenţiale şi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării petiţia.

  Tagurile:
  Proteste, Polițiști, Sindicate, Dumitru Coarnă, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei