15:56 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Soldați americani

  Scandal: militarii americani de la Deveselu au agresat câțiva polițiști români

  © AFP 2019 / Wojtek RADWANSKI
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4653183

  Militarii americani de la baza militară din Deveselu au ajuns subiectul unui scandal în România după ce au refuzat să plătească consumația într-un club de noapte din Craiova și au agresat câțiva polițiști români,.

  BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Șapte militari americani de la baza militară de la Deveselu au provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică, un scandal după ce au refuzat să plătească pentru consumație într-un club de noapte din Craiova, fiind nevoie de intervenția agenților de pază și poliției, transmite postul de televiziune Digi24.

  După ce au consumat băuturi alcoolice o noapte întreagă, militarii au ieșit din local fără să plătească. După ce au fost ajunși din urmă de agenții de pază, la câteva sute de metri de club, americanii au provocat o ceartă, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma situația.

  Potrivit postului de televiziune Digi24, americanii au fost violenți și cu polițiștii care au încercat să aplaneze conflictul. În cele din urmă, scandalagiii au fost imobilizați, încătușați, reținuți și conduși la audieri. Cinci dintre aceștia au primit amendă în valoare totală de 3300 lei pentru tulburarea ordinii publice.

  „În dimineața zilei de duminică, în imediata apropiere a unui local de alimentație publică din Craiova, s-a produs un eveniment între un grup de clienți ai localului respectiv și personalul cu atribuții pe linia asigurării pazei. Incidentul a fost cauzat de faptul că grupul respectiv a refuzat să achite contravaloarea consumației. Întrucât persoanele se manifestau zgomotos, au fost luate măsuri pentru aplanarea stării tensionate, iar persoanele implicate au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gârd.

  De asemenea, IPJ Dolj a precizat că deocamdată nu a fost depusă nicio plângere pentru agresiune fizică și nici pentru refuzul de a achita consumația.

  Incidentul a fost confirmat de reprezentanții marinei SUA, care a declarat că va demara o anchetă internă. Dintre cei cinci militari amendați, trei sunt ofițeri.

  Tematic

  Soldați americani vor purta turbane, barbă și hijab
  Un estonian a scos pușca când i-a surprins pe soldații NATO furând din grădină
  Un general american către soldații săi: fiți pregătiți de un război cu Rusia
  Premierul unui land din Germania refuză să salute soldații americani
  Soldații s-au luat la bătaie în timpul unor exerciții militare în Germania
  Lituania: militari NATO, doborâți cu electroșocurile de poliție
  Tagurile:
  beți, scandal, poliție, Baza militară, Craiova, Deveselu, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei