01:08 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  DNA

  Există un protocol DNA-Ministerul Sănătății? Implicarea Statului Paralel

  © Facebook / Direcția Națională Anticorupție
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  242 0 0

  Autorităţile neagă existenţa sa, dar, pe de altă parte, admit existenţa unui mecanism de feedback. Când a fost făcut public şi ce spune Daniel Dragomir.

  BUCUREŞTI, 3 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. În interviul pe care l-a acordat Sputnik, fostul ofiţer Daniel Dragomir făcea, printre alte declaraţii extrem de importante, una care a trecut nebăgată în seamă la momentul respectiv, dar care acum ar putea avea importanţa unui adevărat cap de pod.

  Şi anume, Dragomir spunea că Statul Paralel a pus umărul la distrugerea nu doar a clasei politice din România, ci şi a economiei, educaţiei şi sistemului de sănătate.

  „A fost distrusă zona medicală. Toţi profesorii importanţi — l-am menţionat mai devreme pe profesorul Brădişteanu — au avut dosare", a precizat fostul ofiţer SRI.

  La nici o lună de la această declaraţie, portalul bugetul.ro vine şi lansează posibilitatea existenţei unui protocol încheiat între DNA şi Ministerul Sănătăţii, bazându-se pe sms-urile primite de pacienţii externaţi care trebuie să spună, sub umbrela anonimatului, dacă au dat sau nu bani la spital, dacă li s-au cerut bani de către personalul medical şi dacă vor să ia legătura cu un ofiţer anticorupţie.

  Ministerul Sănătăţii, însă, a negat această ipoteză, afirmând că aceste informaţii sunt false.

  „Pacienţii primesc, într-adevăr, un sms gratuit pentru a transmite informaţii cu privire la modul în care au fost îngrijiţi şi gradul de satisfacţie faţă de serviciile primite în unitatea sanitară în cadrul Mecanismului de feedback al pacientului", au precizat reprezentanţii instituţiei medicale.

  Mecanismul de feedback al pacientului, au precizat sursele citate, este implementat la nivel naţional în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.1501/2016 privind aprobarea implementării mecanismului de feedback al pacientului în spitalele publice.

  Mai mult, acest mecanism a fost făcut public începând cu anul 2016.

  Întrebarea este de cât timp există acest mecanism şi de ce a fost devoalat în 2016? Câte asemenea mecanisme există în instituţiile statului şi când vom afla ce se întâmplă?

  Tematic

  DNA Ploiești a dat o lovitură justiției - a compromis ideea de procuror
  Recomandările FMI: Sus dobânzile, Sus DNA!
  Un greu din PNL, cercetat de Parchet. A fost sesizată şi DNA
  Premieră în România - atac devastator și coalizare contra DNA și SRI
  Exploziv! „DNA deţine înregistrări catastrofale pentru Liviu Dragnea”
  Cutremur la malul mării: ÎPS Teodosie, trimis în judecată de procurorii DNA
  Tagurile:
  Protocol, Ministerul Sănătății, SRI, DNA


  Știrile Zilei