13:03 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16210

  Cel mai puternic cutremur al perioadei s-a înregistrat tot în aceeași zonă seismică acum trei săptămâni, înregistrându-se o magnitudine record pentru acest an.

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik, D.D. Conform unei notificări foarte recente a Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) un nou cutremur a fost înregistrat în zona seismică Vrancea. Acele seismografelor s-au se mișcă din nou la nivel destul de important.

  Astfel, la ora 06:39:32 INFP a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3.5 pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat în județul Buzău, în cea mai agitată zonă seismică, aceea dintre localitățile Nehoiașu și Varlaam.

  Adâncimea de producere a fost de 126 de kilometric, drept pentru care efectele s-au simțit extrem de slab, în zona epicentrală, drept pentru care seimul a fost cotat cu intensitate 1.

  Cel mai puternic cutremur al perioadei s-a înregistrat tot în zona seismică Vrancea, pe 14 martie a.c. înregistrându-se o magnitudine de 4.6 grade pe scara Richter. A fost cea mai importantă mișcare seismică din acest an produsă în România. 

  Tematic

  Cutremur de pământ la Dondușeni (HARTA)
  Cutremur puternic în România, resimțit la București și Chișinău!
  Cutremur important în zona de foc a României - reîncepe seria?
  Vrancea, tot mai activă: al doilea cutremur pe ziua de azi, mai puternic
  Încă un cutremur a zguduit Vrancea azi dimineaţă: Ce spun experţii
  Cutremur tare în Vrancea, după alt cutremur important - un detaliu foarte rar!
  Tagurile:
  Cutremur, Vrancea, România


  Știrile Zilei