02:35 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Tamara Buciuceanu Botez

  Gabriela Firea a scos-o pe „Isoscel" la tablă. Află motivul

  © Facebook / Gabriela Firea
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  55120

  O viaţă închinată artei, trăită demn, în slujba oamenilor. O valoare care este preţuită. Tamara Buciuceanu Botez, recompensată simbolic pentru activitatea de o viaţă.

  BUCUREŞTI, 7 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. „Emoţie, apreciere, preţuire, aşa poate fi descrisă una dintre cele mai frumoase ceremonii organizate pentru Doamna teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez, care a primit, astăzi, titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti, precum şi Cheia Oraşului", a anunţat primarul general al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

  Pe Tamara Buciuceanu Botez nu cred să fie român care nu o cunoaşte. Este, pentru mulţi, profesoara exigentă de matematică din seria filmelor „Liceenii" care au încântat generaţii întregi de români şi continuă să o facă şi în prezent. Unii o cunosc mai mult după porecla din film: „Isoscel", cu aluzie la materia predată de personajul pe care îl interpreta.

  Era şi timpul ca acest mare om să fie recompensat, să îi fie recunoscute meritele şi să fie pus acolo unde îi este locul.

  Evenimentul menţionat anterior a avut loc acasă la marea artistă şi „a transformat o ceremonie solemnă într-o întâlnire de suflet. În Săptămâna Patimilor am fost în vizită la Doamna scenei româneşti", a scris Firea pe Facebook.

  Tamara Buciuceanu Botez a precizat că este foarte emoţionată, iar distincţiile primite o onorează, reprezentând pentru aceasta un gest „deosebit de impresionant".

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei