09:01 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Aeroport Otopeni București

  Tragedie evitată la limită pe Aeroportul Otopeni! Şefii instituţiei tac!

  © Facebook / Aeroportul Bucureşti Otopeni
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  35130

  Detalii cutremurătoare ies la iveală după mai bine de zece zile de la producerea evenimentului. Ce s-a întâmplat cu un avion Pegasus A 320

  BUCUREŞTI, 10 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Un incident produs la finalul lunii martie, mai exact în data de 30, putea să se transforme într-o adevărată catastrofă. Vorbim despre un incident de securitate grav care a avut loc pe aeroportul Otopeni.

  Un avion Pegasus A320 a aterizat înainte de prag. Incidentul a fost raportat la CIAS, adică la Centrul de Analiză şi Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, susţin jurnaliştii de la ştiripesurse.ro.

  Incidentul s-a produs la pista 2.08L şi se pare că totul a pornit de la mutarea greşită a sistemului PAPI, sistemul care asigură semnalizarea de prag decalat, informează sursa citată.

  Vina pentru acest incident se pare că aparţine Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, dar şi Autorităţii Aeronautice Civile Române.

  Autorităţile din ţara noastră au ascuns gunoiul sub preş şi nu au comunicat date. Cei care au dat date despre incident sunt ce de la Comisia Europeană. Aceştia au transmis o avertizare în sistem de către companiile aeriene despre problema de la Bucureşti.

  Captură ecran, incident aterizare
  © Photo : Flight Dashboard
  Captură ecran, incident aterizare

  Din fericire, nu au fost victime. La aterizare, avionul a rupt câteva balize. Acestea au fost singurele pagube consemnate.

  Tematic

  (VIDEO) Aterizarea unui lainer pe cea mai periculoasă pistă din lume
  Cum e să aterizezi înfruntând furia ”Fiarei din Est”
  Aterizarea unui avion aşa cum nu ai mai văzut (VIDEO)
  Aterizarea in extremis a unui avion în Germania bulversează Web-ul. VIDEO
  Tagurile:
  lipsă transparență, incident aviatic, Otopeni
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei