17:25 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Incendiu la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iași

  Incendiu puternic la Iaşi: A ars un etaj întreg la Boli Cardiovasculare - VIDEO

  © Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  179610

  Alertă în această noapte în inima Moldovei, acolo unde pacienţii de la spitalul de boli ale inimii au fost nevoiţi să suporte un şoc major în această noapte. Pompierii militari au intervenit prompt. Despre ce este vorba

  BUCUREŞTI, 11 apr — Sputnik. Noaptea care tocmai s-a încheiat a fost una plină de stres şi emoţii pentru angajaţii şi pacienţii Spitalului de Boli Cardiovasculare din Municipiul Iaşi.

  Şi aceasta fiindcă, în jurul orei 00.30, a fost anunţat un incendiu la etajul şase al clădirii menţionate.

  Un angajat al spitalului a fost surprins într-o încăpere, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

  Este vorba despre Spitalul Sfântul Spiridon.

  De asemenea, 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă şi mutaţi în clădirea alăturată ce aparţine de Spitalul Parhon.

  Opt autospeciale au fost necesare pentru ca intervenţia pompierilor militari să fie încununată de succes. Vorbim despre o suprafaţă afectată de aproximativ 500 metri pătraţi.

  Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spun că intervenţia a fost îngreunată din pricina cantităţilor mari de substanţe combustibile, aflate în zona de ardere.

  Ziarul de Iaşi precizează că flăcările au pornit de la acoperiş şi au distrus aproape în totalitate etajul şase al clădirii.

  Cauza incendiului ar fi fost instalaţia electrică veche.

  Clădirea în care a izbucnit incendiul găzduieşte două spitale, în care, la momentul incendiului, se aflau aproximatv 200 de pacienţi, peste 100 fiind la doar la Spitalul Clinic Parhon.  Știrile Zilei