15:03 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Furtună

  Atenţionare meteo: Furtuna ce va afecta şi ţara nostră. De ce să rămâneţi în case

  © Sputnik / Рамиль Нуриев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  163331

  Meteorologii avertizează cu privire la o furtună care va afecta şi ţara noastră, iar persoanele vulnerabile la acest fenomen sunt sfătuite să rămână în case.

  BUCUREŞTI, 17 apr — Sputnik, Doina Crainic. Astăzi şi mâine ţara noastră va fi afectată de un nor de praf saharian cauzat de o furtună de nisip şi praf venită din deşertul Sahara.

  Agenţia Naţională de Meteorologie ungară anunţă că norul de praf saharian se află deasupra Ungariei, iar fenomenul se va resimţi şi în ţara noastră, în special în zona de vest, până în cursul zilei de miercuri.

  În Oradea, autoturismele sunt deja acoperite cu o peliculă fină de praf, iar persoanele alergice sunt sfătuite să rămână în case.

  Totuşi, concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian se va retrage miercuri, după ce în România va intra un front de aer rece care va curăţa atmosfera.

  Potrivit specialiştilor, numărul furtunilor sahariene de praf, numite şi „diavolii de nisip", a crescut de aproximativ 10 ori din 1950. De exemplu, dacă în Mauritania erau doar 2 furtuni pe an la începutul anilor ‘60, astăzi numărul lor este de aproximativ 80 pe an.  Știrile Zilei