03:36 22 August 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.79
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.71
  Birou Vamal Albița, România

  Important pentru șoferi: Schimbări majore la Punctul Vamal Albiţa

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18920

  Conducătorii auto care vor traversa frontiera dintre România și Republica Moldova prin Vama Albița vor avea parte de o mare surpriză în zilele apropiate.

  BUCUREȘTI, 17 apr — Sputnik. În câteva zile, ar putea începe lucrările de asfaltare în Punctul Vamal Albiţa. Totodată, există și un proiect de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene, printr-un program operaţional comun al României și Republicii Moldova.

  Potrivit ziaruldeiasi.ro, un protocol privind reabilitarea carosabilului din Punctul Vamal Albiţa a fost semnat luni, la Bucureşti.

  Starea deplorabilă a celor 11 benzi (6 pentru maşini mari şi 5 pentru turisme), cu o lungime totală de 4 km, a fost în ultimii ani subiectul nemulţumirilor din partea călătorilor şi a conducătorilor auto — dar şi al nenumăratelor relatări în mass-media.

  Sursa menționează că directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, Marian Bosianu, a confirmat că o suprafaţă totală de aproximativ 50.000 mp din perimetrul Vămii Albiţa urmează să fie predată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

  De altfel, administrația Direcției consideră că lucrările de reabilitare ar putea fi încheiate în două-trei săptămâni.

  Sursa mai precizează că un alt proiect, cel de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene — printr-un program operaţional comun cu Republica Moldova, se află acum în stadiul evaluării documentaţiei depuse odată cu cererea de finanţare.

  Tematic

  Anunț bombă: putem trece vama fără acest document
  Moldovean căutat în Germania, reținut la vama Albița
  Două puncte vamale sunt blocate, mai mulți vameși sunt reținuți. Imagini video
  Contrabanda cu ţigări la vama moldo-română se va prăbuși în 10 zile
  Tagurile:
  termene, modernizare, asfaltare, Vama Albița, Republica Moldova, România


  Știrile Zilei