04:00 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Misiune „Resolute Support, Afganistan

  Dramă pentru militarii români: tânăr și eminent colonel - găsit spânzurat!

  © AP Photo / Rahmat Gul
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  35640

  Sinuciderea ridică și o problemă gravă și deloc investigată — problemele psihice, dar și "dependențele" cu care unii militari s-au întors din Afganistan.

  BUCUREȘTI, 17 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Veste șocantă prin tragismul său — dar și prin misterul care o înconjoară. Un militar de frunte, loctenent-colonel în Jandarmeria Vâlcea, în puterea vârstei, avea doar 42 de ani, a fost găsit spânzurat într-o pădure.

  Mai mult, militarul fusese premiat pentru misiunile la care participase în Afganistan. Viorel Cristea a fost a fost premiat de președintele Poloniei și decorat în 2016 cu „Steaua Afganistanului" "în semn de apreciere a întregii activități desfășurate în cadrul misiunii „Resolute Support" a NATO din Afganistan, din cursul anului 2015", scrie "Gazeta vâlceană"

  Locotenent-colonelul Cristea se afla în concediu de odihnă, când, acum câteva zile, a dispărut de acasă. Duminică, 15 aprilie, soţia sa, înspăîimântată că ofițerul nu s-a întors acasă, s-a adresat poliţiei Vâlcea, pe care a anunțat-o că "nu mai ştie nimic de soţul său".

  Imediat au început căutările — iar azi după-amiază Viorel Cristea a fost găsit spânzurat într-o pădure din comuna Galicea, în apropierea locuinţei socrilor săi.

  Bizara sinucidere se înscrie în seria neagră a morților misterioase care au marcat România în ultimul an. Cum este posibil ca un bărbat tânăr, excepțional pregătit, apreciat la nivel internațional, să recurgă la un asemenea gest extrem?!

  Sinuciderea ridică și o problemă gravă și deloc investigată — problemele psihice, dar și "dependențele" cu care unii militari s-au întors din Afganistan. Dar, în același timp, se pun din nou întrebări cu privire la activitatea militarilor în respectiva țară.

  Tematic

  Expert militar: cât a plătit România pentru războiul din Afganistan
  (VIDEO) ATAC asupra unui convoi NATO în Afganistan - mai multe victime
  Soldații americani din Afganistan au ucis un tată și doi copii
  (VIDEO) Înregistrarea dezastrului provocat de "Mama bombelor" în Afganistan
  Euronews: aviația SUA a omorât noaptea trecută mai mulți civili în Afganistan
  Tagurile:
  spânzurat, revenit din Afganistan, militar, Mister, Viorel Cristea, România


  Știrile Zilei