22:24 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Earthquake

  Stai în bloc cu risc seismic? Primăria îți dă casă cu 200 de lei chirie

  © AFP 2018 / Richter magnitude scale
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  71 0 0

  Bucureștenii care stau în clădiri cu "bulină roșie" vor locui temporar, contra cost, în apartamente acordate de Municipalitate.

  BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Primăria Capitalei a finalizat amenajarea a 86 de apartamente aflate în cele două blocuri gemene din Piaţa Naţiunilor Unite, unde se vor muta 86 de familii care locuiesc în clădirile încadrate la risc seismic şi care vor intra în reabilitare.

  "Costurile sunt undeva între 2 şi 3 milioane de lei. Chiria celor care vor locui aici este modică, de 200 de lei, plus utilităţile. Noi estimăm că aceste consolidări vor dura între un an jumătate şi doi ani jumătate", a declarat, pentru Mediafax, Marius Coajă, consilier al primarului general.

  "Sunt familii care sunt exceptate prin lege să plătească consolidările, pentru că au un venit mic. De asemenea, sunt familii care plătesc 50%, iar cei cu venituri mai mari platesc 100% pe o perioadă de 25 de ani, în rate fără dobândă", a mai spus Marius Coajă.

  Potrivit primarului general, Gabriela Firea, în bugetul Municipalităţii din acest an a fost alocată suma de 10 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

  În Capitală există 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, şi 173 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, fără a reprezenta pericol public. Alte 330 de clădiri din Bucureşti sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, iar 95 sunt încadrate în clasa a III-a, în timp ce şase imobile sunt în clasa a IV-a de risc seismic.

  Tematic

  Olanda recunoaște - Cutremure provocate de exploatarea gazelor! România aude?
  Se împlinesc 41 de ani de la cutremurul ce a transformat Bucureştiul în ruine
  Războaie azi, cutremure, sfârşitul lumii - viziunea unui îndrăgit preot ortodox
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei