21:32 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13812

  Aceasta se petrece în timp ce România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă. Peste zece mii de îmbolnăviri. Despre ce este vorba.

  BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Eveniment de cascadorii râsului sau de toată jena. Aşa poate fi catalogat momentul în care Olivia Steer, om de televiziune şi cunoscută activistă împotriva vaccinurilor, a fost premiată pentru rolul său activ în societate.

  Dacă era să fie premiată numai pentru cât de activă este în societate şi în mediul online, nimeni nu ar fi avut nimic de reproşat, numai că a fost premiată la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate", fapt care nu se potriveşte deloc cu „învăţăturile sale".

  „Penalii nepenalizaţi (încă) ai României ar vrea să facă din ţara asta un imens lagăr de concentrare, în care toţi cetăţenii să fie obligaţi să se supună experimentelor medicale prin vaccinare, cu vaccinuri care au ca efecte secundare (recunoscute de producători) boli grave şi chiar moartea", scria Steer, în data de 21 martie, pe pagina sa de Facebook. 

  La evenimentul cu pricina au participat şi Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, precum şi Răzvan Vulcănescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

  Două firme importante, Medicover şi AquaCarpatica, sponsori ai evenimentului, au anunţat că se delimitează de eveniment, informează Adevărul.ro

  Este incredibil că un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii să nu ia atitudine faţă de premierea Oliviei Steer, aceasta cu atât mai mult cu cât Nassar a fost, la rândul său, premiată.

  Cineva ar trebui să dea explicaţii în acest sens, aceasta cu atât mai mult cu cât România este ţara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă — 49 de morţi şi peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei şi cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR.

  Reamintim că Steer şi-a făcut publică pe Facebook diploma primită, prilej cu care s-a şi aflat de această distincţie.

  Întrebarea este cine şi de ce i-a acordat această distincţie şi cine îşi va asuma gafa monumentală de a o premia pentru sănătate pe cea ale cărei sfaturi contravin oricărei norme medicale.

  Tematic

  Vosganian: Legea vaccinării obligatorii dezvoltă un sistem de persecuţie
  De ce medicii insistă asupra vaccinării
  Protest. „Vaccinarea obligatorie este o violare a drepturilor omului" (VIDEO)
  Vaccinurile anti-rujeolă ajung în cabinete şi farmacii. Vezi câte doze
  Tagurile:
  activistă anti-vaccinare, premiere, gafă, Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate", Rodica Nassar, Olivia Steer, România

  Știrile Zilei