05:39 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Lia Olguța Vasilescu

  Lia Olguţa Vasilescu a încins spiritele printre biologi! Află motivul

  © Facebook / Lia Olguța Vasilescu
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  39901

  Sindicaliştii merg astăzi să protesteze atât faţă de legile salarizării, dar şi după ce ministrul Muncii a făcut o declarţie şoc. Cum ar trebui să fie plătiţi.

  BUCUREŞTI, 20 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Două categorii bugetare sunt foc şi pară, după ce Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat că aceştia ar trebui să fie plătiţi la fel ca şi profesorii de biologie.

  Este vorba despre biologi şi biochimişti care ies astăzi în faţa ministerului Muncii să îşi strige nemulţumirile. Ei spun că s-au trezit brusc în faţa unui „destin profesional modificat dramatic" de Legea cadru nr. 153/2017 a Salarizării, din cauza unei abordări arbitrare a complexităţii competenţelor şi muncii acestora în sistemul sanitar.

  „Afirmaţiile din presă conform cărora biologii şi biochimiştii din sistemul sanitar trebuie plătiţi precum profesorii de biologie pentru că au aceleaşi studii se bazează, oare, pe realitatea din România şi statele din Uniunea Europeană?", întreabă aceştia, potrivit ziare.com.

  Aceştia se simt jigniţi de delaraţiile ministrului, considerând că se minimizează importanţa profesiei de biolog.

  Astăzi, între orele 11.00-14.00, sindicaliştii vor merge la ministerul Muncii.

  Protestatarii speră să fie primiţi de Lia Olguţa Vasilescu, dacă ea doreşte cu adevărat înţelegerea realităţilor din laboratoarele clinice.

  Un salariu mediu al unui biolog cu gradaţie maximă şi cu spor de 25% e cam 3000 de lei. Medicul de laborator, spun sindicaliştii, avea, înainte de mărire, cu 15% mai mult, iar acum, aceştia din urmă au 15.000 de lei.

  Reamintim că efectele aplicării Legii salarăzării unitare au dus la proteste ample în Sănătate. Sindicaliştii nu sunt dispuşi să renunţe la mişcări, ba, mai mult, ameninţă chiar cu declanşarea grevei generale şi fac apel la unitate.

  Tematic

  Dezbatere spumoasă cu Olguța Vasilescu: "Se pare că dobitocul trebuie căutat..."
  Olguța Vasilescu îl face praf pe Iohannis: "Nu a îndrăznit în fața mea!"
  Iohannis se grăbește și dă o nouă dovadă de superficialitate
  Scandalos! Coarnă: „Reprezentanţii instituţiilor au simulat dialogul social"
  Tagurile:
  biologi și biochimiști, salarizare, protest, declarație, Lia Olguţa Vasilescu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei