00:56 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Seismograf

  Gheorghe Mărmureanu - reacție promtă după puternicul cutremur din România

  © AP Photo /
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  766 0 0

  Mărmureanu: " "E foarte adânc... Chiar nu putem spune că ar putea fi unul mai mare după aceea" - opiniile celui mai important seismolog român.

  BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik, DD. Zona de foc seismică a României a îngrozit din nou — un seism de 5 grade pe scara Richter s-a produs acum puțin timp. ISU a intrat în alertă, dar nu sunt pagube.

  Cel mai important specialist român în seismologie, Gheorghe Mărmureanu a dat o declarație edificatoare la postul RTV.

  "E un cutremur absolut normal, unul obişnuit", concideră Mărmureanu. "Posibilitatea de pagube materiale este absolut zero".

  Explicația președintelui seismologilor români e logică — adâncimea epicentrului e foarte mare — peste 140 de kilometri.

  "E foarte adânc, nu se pune problema (de pagube, n.r.), spune Mărmureanu. Dacă va fi un altul — "chiar nu putem spune că ar putea fi unul mai mare după aceea", a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

  În privința unor replici, desigur acestea nu pot fi mai mari decât cutrmurul principal, dar e posibil să se înregistreze mișcări seismice, chiar și de peste 3 grade pe scara Richter.

  UPDATE: Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 4,5 magnitudinea cutremurului produs miercuri seară, în zona seismică Vrancea. Iniţial, INFP a anunţat că seismul a avut magnitudinea 5.

  Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut magnitudinea 4,5 şi s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.

  Tematic

  Cutremur puternic în România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei