08:25 21 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Primăvară

  Vremea în minivacanţa de 1 mai. Schimbările anunţate de meteorologi

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8910

  Meteorologii anunţă cum va fi vremea şi la ce să ne aşteptăm în minivacanţa de 1 mai. Vom avea parte de temperaturi potrivite pentru o excursie la mare?

  BUCUREŞTI, 26 apr — Sputnik, Doina Crainic. Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat pentru Agerpres că, în zilele de 30 aprilie şi 1 mai, vom avea parte de o vreme frumoasă, mult mai caldă decât este normal pentru această dată.

  Însă se va produce şi o schimbare a vremii, la început: în noaptea de joi spre vineri, se vor înregistra precipitaţii, în special în vestul, centrul şi nordul ţării, cu intervale de ploi de vară.

  De duminică, nu vor mai fi ploi, iar temperaturile vor urca, astfel că se vor înregistra valori termice între 14-15 grade şi 29 de grade, în zonele din partea sudică şi vestică a ţării. Pe Litoral, temperaturile vor fi cuprinse între 18 şi 24 de grade.

  Potrivit specialistului meteo, în această perioadă, regimul de temperaturi este unul mai degrabă specific pentru sfârşitul lunii mai. La munte, vom avea intervale scurte cu ploi de vară.

  În zonele de sud, vest, chiar şi Moldova, temperaturile vor fi foarte generoase, cu mult peste normele climatologice specifice datei.

  Tematic

  Originea zile de 1 Mai. De ce se sărbătorește Ziua Muncii
  Tagurile:
  1 mai, Prognoza meteo, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei