18:23 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  49420

  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj dur referitor la calitatea în educaţie şi a accentuat ideea că nu doctoratul este cel care asigură elitismul. Despre ce este vorba

  BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Aseară, la evenimentul intitulat „Gala Elitelor Medicale Transilvane", Raed Arafat a afirmat că doctoratul nu ar trebui să fie o condiţie obligatorie pentru a putea preda în învăţământul universitar.

  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi-a argumentat poziţia prin aceea că a venit momentul ca toată lumea să recunoască aspectele care trebuie să fie într-adevăr de calitate şi cele are sunt impuse şi a transmis un mesaj dur ministrului Educaţiei.

  „Convingeţi ministrul Educaţiei să termine cu prostia că pentru a preda trebuie să ai doctorat. Eu sunt fără doctorat şi am multe de transmis. Sunt cadre didactice aici. Nu trebuie să ai doctorat ca să predai. Să-mi explice cineva de ce trebuie să ai doctorat ca să predai!", a precizat Arafat, citat de Agerpres

  De asemenea, acesta a adăugat că sunt mult mai mulţi cei care, deşi nu au doctorat, pot transmite multe cunoştinţe şi că trebuie avut grijă la calitate, nu la hârtie şi la prostia pe care unii au impus-o absolut fără nici un motiv.

  Potrivit lui Arafat, cel puţin în domeniul învăţământului medical trebuie să se renunţe la obligativitatea deţinerii titlului de doctor pentru cadrele didactice.

  Tematic

  Protest uriaş în Sănătate! Sunt aşteptaţi peste 10.000 de membri!
  Iohannis refuză să promulge legile din domeniul sănătăţii. Ce spune CCR
  Scandal! Ministrul Sănătăţii, pasă la managerii de spitale în cazul sporurilor
  Tagurile:
  declarație, predare, doctorat, Raed Arafat, România


  Știrile Zilei