14:15 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Federatia Sanitas din Romania

  Ministerul Muncii dă replica sindicaliştilor: „îi scot în stradă aiurea”

  © Photo : Facebook / Federatia Sanitas din Romania
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  278 0 0

  Purtătorul de cuvânt al instituţiei pune paie pe foc în scandalul momentului. Acesta face acuzaţii neaşteptate la adresa sindicaliştilor.

  BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul nu se mai termină în Sănătate! După ce, ieri, Federaţia SANITAS a organizat un amplu miting în Piaţa Victoriei, acuzând haosul provocat de legea salarizării şi de aplicarea sporurilor, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii iese şi face afirmaţii care vor încinge şi mai tare spiritele.

  Cristian Vasilcoiu scrie, pe pagina sa de Facebook, un mesaj ironic la adresa „logicii sindicale" şi jurnalistice.

  „Ei bine, ce credeţi că cer sindicaliştii, iar unii ziarişti preiau pe nemestecate? Nu cer modificarea regulamentului care le scade, ci a Legii care le creşte! Păi nu ar merita, ei, uneori, să li se îndeplinească dorinţele şi să se modifice şi Legea în acelaşi fel ca Regulamentul, adică să li se scadă şi salariile, aşa cum le-au scăzut sporurile, repet, acordate după ureche?", a scris Vasilcoiu.

  Acesta a precizat că sporurile scad în baza Regulamentului tot din vina sindicaliştilor care nu au fost de acord cu Anexa 10 care le creştea şi pe care, acum, o vor înapoi, „dar sub un alt nume/număr, ca să nu se prindă membrii de sindicat şi să îi linşeze".

  În schimb, susţine acesta, oamenii sunt păcăliţi de liderii sindicali ce îi scot în stradă aiurea, în timp ce, în loc să rezolve problemele, tot sindicaliştii creează unele suplimentare.

  Ieri, preşedintele SANITAS, Leonard Bărăscu, a explicat, însă, că „bomba" se află în acel plafon de 30%. Este vorba despre eliminarea acestui plafon pe ordonator principal de credite care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.

  Deocamdată, situaţia din Sănătate rămâne tensionată, sindicaliştii anunţând că vor continua protestele. Miercuri este anunţată o întrevedere a acestora cu ministrul Sorina Pintea, a 29-a din acest an.

  Tematic

  Protestele Sanitas la București în imagini foto
  Protestul Sanitas în București: Risc de grevă generală
  Huşanu, SANITAS: „Dacă tot se tem, haideţi să le arătăm că putem!"
  Demnitate! Liderul SANITAS Bucureşti, demisie din cauza umilinţelor Guvernului!
  “Lasă-ne, lasă-ne, tehnocratule!”. Sindicaliștii SANITAS cer demisia guvernului
  Tagurile:
  Federaţia SANITAS, salarizare, Ministerul Muncii, Regulament, sănătate, sindicate, Leonard Bărăscu, Cristian Vasilcoiu, Piaţa Victoriei, București, România


  Știrile Zilei