14:31 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  96 0 0

  O declaraţie făcută de reprezentantul cei mai mari bănci din România a fost "taxată" de avocatul recunoscut pentru procesele câştigate împotriva societăţilor bancare.

  BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Deficitul forţei de muncă, slaba dezvoltare a infrastructurii şi sistemul de învăţământ deficitar sunt câteva dintre cele mai mari piedici în calea investitorilor locali şi străini care se gândesc să pună bazele unei afaceri în România, atenţionează Sergiu Manea, preşedintele executiv al BCR.

  "Faptul că nu avem forţă de muncă pregătită arată că noi nu educăm competenţe", a declarat Manea, potrivit stiripesurse.ro

  "Avem nevoie de educaţie pentru secolul XXI. Indiferent că ne referim la alfabetizare digitală, alfabetizare tehnologică sau alfabetizare antreprenorială, toate lucrurile acestea lipsesc. În grădiniţe nu există educaţie financiară, noi nu vorbim despre etica muncii şi în continuare învăţăm pe de rost lucuri", susţine oficialul BCR.

  Declaraţia a fost imediat comentată pe reţeaua de socializare Facebook de Gheorghe Piperea, avocatul cunoscut pentru procesele în care apără clienţii băncilor.

  "După ce şi-au acuzat clienţii de lipsă de educaţie financiară, acum bancherii îşi beştelesc angajaţii că sunt prost(i) pregătiţi. Înţelepţi oameni, bancherii ăştia. De-aia are lumea încredere în ei. Cam unul din treişpe", spune Piperea.

  Tematic

  Îi va speria închisoarea pe patronii care angajează "la negru"?
  Pericol de pușcărie! "Patron în România" devine sport extrem
  România – paradisul patronilor, calvarul angajaților
  Șerbănescu: Multinaționalele trimit Fiscul și Justiția pe capul patronilor români
  De ce nu pare sinucidere moartea patronului Omnia Turism
  Brexit - bătălie pentru imigranți între patroni și Guvernul britanic
  Patronii Bamboo, gunoaiele și spălarea de bani pentru mafie
  Ce fac moldoveni în camerele de hotel din România. Patronii – nemulțumiți
  Tagurile:
  bancheri, Forța de muncă, bancă, BCR, Sergiu Manea, Gheorghe Piperea, România


  Știrile Zilei