18:53 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Copii la calculator

  Îngrijorător! Unul din zece copii români, dependent de internet!

  CC0 / sharpemtbr / Children
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  83 0 0

  Acesta este rezultatul unui studiu care mai arată şi că părinţii sunt îngrijoraţi în legătură cu timpul petrecut de copii în mediul online. Ce este de făcut

  BUCUREŞTI, 1 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Dependenţa de internet este unul din subiectele tot mai discutate de părinţi si responsabilii cu educaţia. Şi aceasta pentru că fenomenul a luat amploare în ultimii ani, o dată cu accesul tot mai mare al copiilor la gadgeturi.

  Aproximativ 12% dintre minori sunt dependenţi de mediul online, iar o treime dintre părinţi este îngrijorată de acest fapt. Iată sunt datele relevate de un studiu realizat de Kasperky Lab.

  Temerea părinţilor vine din faptul că micuţii ar putea să vadă conţinut nepotrivit sau explicit, dar şi din motivul că există posibilitatea ca aceştia să comunice cu persoane necunoscute. Mai mult decât atât, teama că micuţii nu se pot distanţa de lumea online devine şi ea una foarte importantă pentru părinţi, informează ZF.ro.

  Din păcate, una din constatările raportului, care arată că limitarea timpului petrecut în mediul online nu îi fereşte neapărat pe copii de pericole este demonstrată de statistici. Şi anume, pe parcursul unui an, 44% dintre copii s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare online, 12% dintre ei au accesat conţinut nepotrivit sau au intrat în contact cu programe malware şi viruşi, în proporţie de 10%.

  „O opţiune alternativă pentru părinţi ar putea să fie aceea să-i sprijine pe copiii lor în alte moduri, prin educaţie. Peste o treime (37%) dintre părinţi vorbesc cu regularitate cu copiii lor pentru a-i învăţa despre pericolele online, iar 31% încearcă să îi supravegheze atunci când sunt online, eventual creând oportunităţi pentru a sublinia orice ameninţare ar putea apărea şi a suplimenta efortul de educare", menţionează Raportul.

  Specialiştii atrag atenţia că, pe lângă comunicare, părinţii trebuie să folosească şi programe care să întărească mijloacele de apărare. Şi aceasta pentru că tehnologia poate ajuta la reducerea riscurilor.

  Menţionăm că, în România, cele mai întâlnite probleme online sunt hărţuirea şi abuzul pe internet, alături de furtul de date personale, pornografie şi şantaj.

  Studiile arată că în România există cea mai mare incidenţă a hărţuirilor din toată Europa. Acestea duc la o rată crescută a cazurilor în care datele personale sunt sustrase de pe reţelele sociale, postate pe diferite site-uri, în contexte defăimătoare. 

  Tematic

  Atenţie, părinţi: este sezonul în care valuri de copii ajung la spital din neatenţie
  Părinții „hiperprotectori" își aruncă copiii în mrejele viciilor - ce spun psihologii
  Ce au pățit doi copii care au băgat degetul acolo unde este interzis
  Greşelile părinţilor în hrănirea copiilor. 5 obiceiuri dăunătoare celor mici
  Mai sunt în siguranţă copiii la şcoală? Ce facem cu dascălii agresori?
  Numărul copiilor din România fără părinţi – cel mai mare din orice altă ţară UE
  Tagurile:
  Kasperky Lab, studiu, dependență, copii, Internet, România


  Știrile Zilei