14:26 16 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Cerșetor

  Cerşetoria practicată în mod deliberat a scăpat de sub controlul autorităţilor!

  © Sputnik / Рухкян
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  64110

  Din acest motiv, Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru completarea Codului Penal. Claudiu Manda a citit nota de adoptare

  BUCUREŞTI, 3 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Nota de adoptare tacită pentru acest proiect, la care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit în data de 25 aprilie, a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă Claudiu Manda.

  Iniţiatorii sunt un grup de deputaţi ai Partidului Naţional Liberal care susţin, în expunerea de motive, că societatea românească se confruntă acum, mai mult decât niciodată, cu recrudescenţa cerşetoriei, în special a celei în care sunt implicaţi minori.

  În expunerea de motive se arată că nici o pedeapsă nu este suficient de mare atunci când este vorba despre asigurarea unei securităţi şi a unei vieţi normale a minorilor, informează ştiripesurse.ro.

  „Cerşetoria practicată în mod deliberat şi în mod tacit pentru câştigarea unor venituri ilegale reprezintă un fenomen care a scăpat de sub controlul autorităţilor publice, poate şi din cauza lipsei unor mijloace coercitive mai dure", se arată în expunerea de motive.

  Una din modificările propuse se referă la pedepsirea adultului care, solicitând ajutor material, se foloseşte de prezenţa unui minor. Este vorba despre pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani faţă de 3 luni la 2 ani sau amendă cum este în prezent.

  Mai mult, fapta de a utiliza serviciile prestate de o persoană despre care beneficiarul ştie că este victimă a traficului de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani sau cu amendă, stipulează modificările a fi aduse articolelor din Codul Penal.

  Propunerea legislativă va fi dezbătută în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

  Tematic

  Cerșetoare cu paşaport românesc, amendată cu 38 de mii de euro în Austria
  De ce copiii din braţele femeilor care cerşesc dorm mereu
  Bonne nuit Paris!
  La Croaix: În Europa tot mai mult ia amploare sclavia contemporană
  Tagurile:
  completare, Cod Penal, sancționarea cerșetoriei, propunere legislativă, Senatul României, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei