10:35 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Proteste Sanitas

  SANITAS nu se joacă! S-au strâns peste 50.000 de semnături pentru greva generală!

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  194 0 0

  Discuţiile fără finalitate purtate cu reprezentanţii Executivului au adus sindicatele din Sănătate în situaţia de a declanşa ample manifestări de protest. Ce va fi luni

  BUCUREŞTI, 4 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Cea mai mare organizaţie sindicală din sistemul sanitar continuă să „reziste", în sensul că nu cedează până în momentul în care revendicările lor nu vor fi îndeplinite.

  Vorbim aici despre creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi din asistenţă socială, modificarea legii salarizării prin dispariţia plafonului de 30%, posibilitatea cumulării a două sporuri şi modificarea coeficienţilor de salarizare pentru anumite categorii de personal, dar şi despre negocierea şi semnarea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de activitate.

  Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, care s-a întrunit astăzi a analizat listele de semnături pentru grevă, strânse de organizaţiile judeţene SANITAS. S-a constatat, cu acest prilej, că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru declanşarea grevei în cele două sectoare de activitate,, înformează Federaţia SANITAS, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook.

  În consecinţă, programul de greve continuă aşa cum s-a stabilit iniţial. Şi anume, luni, 7 mai, în intervalul orar 9.00-11.00 va fi o grevă de avertisment, iar vineri, 11 mai, va fi organizată o grevă GENERALĂ în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

  „Membrii Consiliului Naţional au reiterat faptul că organizaţia noastră rămâne deshisă la dialog, în condiţiile în care partea guvernamentală oferă — chiar şi în al doisprezecelea ceas — soluţii consistente şi real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generale în Sănătate şi Asistenţă Socială prin aplicarea noii legi a salarizării", susţin sindicaliştii.

  Reamintim că miercuri, 2 mai, sindicaliştii au avut cea de-a 29-a întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dar nici de data aceasta discuţiile nu au rezolvat problemele grave din sistem.

  Tematic

  Protestele Sanitas la București în imagini foto
  Protestul Sanitas în București: Risc de grevă generală
  Huşanu, SANITAS: „Dacă tot se tem, haideţi să le arătăm că putem!"
  Demnitate! Liderul SANITAS Bucureşti, demisie din cauza umilinţelor Guvernului!
  Tagurile:
  sănătate, sindicate, Grevă, semnături, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, Federația Sanitas, România


  Știrile Zilei