21:30 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Postul Vamal Costești

  Atenție: Schimbări majore în zonele de control vamal, începând cu 1 septembrie

  © Photo: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  9910

  Până în toamnă, toate zonele de control vamal vor primi noi dotări care să ridice gradul lor de tehnologizare.

  CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Serviciul Vamal intenționează să sporească nivelul de securizare a întreg perimetrului vamal al țării prin aplicarea monitorizării video pentru toate zonele de control vamal.

  Necesitățile de dotare, precum și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare video din gestiune au fost examinate în cadrul unei ședințe de lucru, prezidate de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

  Proiectul de modernizare presupune suplimentarea camerelor de supraveghere video sau înlocuirea celor uzate, după caz. Sunt vizate toate punctele de trecere a frontierei, posturile vamale interne de control dislocate în proximitatea liniei administrative cu regiunea transnistreană, precum și cele instituite în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și la oficiile poștale.

  Cu echipamente performante de supraveghere online urmează a fi dotată și Secția monitorizare video din cadrul Direcției integritate de supraveghere, responsabilă de stocarea și examinarea imaginilor video prelevate.

  Totodată, montarea sistemelor de monitorizare video urmează a fi asigurată și în cadrul celor 48 de antrepozite vamale, gestionarii având obligația de a interconecta serverele de stocare a imaginilor cu sistemul de monitorizare video al Serviciului Vamal. 

  Vitalie Vrabie le-a solicitat factorilor de decizie, responsabili de realizarea măsurilor enumerate, să asigure monitorizarea video a tuturor zonelor de control vamal până la data de 1 septembrie.

  Tematic

  Anunț bombă: putem trece vama fără acest document
  (FOTO) Incredibil: O femeie i-a lăsat pe vameșii moldoveni cu gura căscată
  (FOTO)Vezi ce a vrut să ducă un moldovean în România, dar a fost prins de vameși
  Vameșilor nu le plac piesele Olgăi Buzova. Vezi ce-a pățit acesta la aeroport
  (FOTO) Incredibil: Moldoveanul care a reușit să-i uimească chiar și pe vameși
  Tagurile:
  dotare camere, zone de control, Serviciului Vamal, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei