22:30 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Ziua Victoriei omagiată la Cluj-Napoca

  Ziua Victoriei omagiată la Cluj-Napoca cu reprezentanţi ai Ministerului rus al Apărării

  CC BY 4.0 / Ministry of Defence of the Russian Federation
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14340

  Ceremonia a fost organizată conform normelor și convențiilor internaționale privind celebrarea celor căzuți în războaie, la cererea diplomaților ruși.

  BUCUREŞTI, 7 mai — Sputnik. La monumentul soldaților ruși din Cimitirul Central de la Cluj Napoca au depus jerbe de flori reprezentanţi ai Ministerului rus al Apărării (privind organizarea și desfășurarea activităţilor militare-memoriale în străinătate) ai ambasadei Federației Ruse, ai Diviziei 4 Infanterie Gemina și ai Primăriei Cluj-Napoca.

  Ziua Victoriei omagiată la Cluj-Napoca
  Ziua Victoriei omagiată la Cluj-Napoca

  Ceremonialul de celebrare a soldaților ruși căzuți pentru eliberarea Transilvaniei de nord de sub ocupația horthystă, cu ocazia Zilei Victoriei a avut loc în data de 4 mai, scrie Napocanews.ro.

  În timpul evenimentului au fost intonate imnurile naționale ale Federației Ruse și României. Poliția orașului și poliția militară au asigurat măsurile de securitate și ordine în timpul ceremoniei.

  Memorialul din orașul Cluj Napoca reprezintă o secțiune separată a "Cimitirului Eroilor". Este amplasat un monument cu modelul tancului T-34, un obelisc separat cu o stea, 30 de morminte comune și 85 de morminte individuale, în care sunt îngropați 658 de militari sovietici, ale căror nume au fost stabilite de Reprezentanţă.

  Tematic

  La Brașov a fost intonat imnul Rusiei
  La Buzău a fost adus omagiu ostașilor sovietici
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei