08:14 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Sindicatul Polițiștilor din România, Diamantul

  „Când vor ieşi şi managerii din poliţie alături de sindicalişti la negocieri?”

  © Facebook / SPR Diamantul
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  365 0 0

  Mesaj extrem de clar al sindicatului oamenilor legii, supăraţi că liderii lor nu se „bat” pentru drepturile angajaţilor.

  BUCUREŞTI, 9 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. S-ar putea ca Executivul să aibă zile grele, după ce angajaţii din sistemul sanitar au reuşit să obţină o parte din măririle salariale pe care le-au cerut. Şi aceasta pentru că restul bugetarilor încep să pretindă liderilor de sindicat să dea dovadă de aceeaşi tenacitate ca şi cei ai Federaţiei SANITAS.

  Astăzi, Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul" a lăsat, pe pagina de Facebook, un mesaj extrem de dur adresat liderilor de la Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual, pe care îi acuză de lipsă de implicare.

  Nu este pentru prima dată când Dumitru Coarnă, liderul SNPPC este „luat în colimator" de către cei de la „Diamantul", Coarnă fiind acuzat în trecut că, atât el, cât şi ceilalţi membri din Biroul Executiv sunt numai de suprafaţă. „Agitaţiile lui Coarnă sunt doar o pietricică mică aruncată într-un lac", au spus atunci cei de la Diamantul

  De data aceasta, însă, acuzele sunt mult mai dure şi reflectă un substrat mai profund, care începe, deja, să creeze falii în societatea românească.

  Cei de la Diamantul se simt nedreptăţiţi.

  „Aşa cum ne-am obişnuit, pentru alţii se poate! Alţii ies cu managerii în frunte şi au succes, pe când unii ies cu „reprezentativii" şi… Oare când vor ieşi şi managerii din poliţie alături de sindicalişti la negocieri pe tema salarizării în MAI? Niciodată! Atâta timp cât le dau salariu de excelenţă!", au scris cei de la SPR „Diamantul" pe pagina de Facebook

  Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate.

  „În MAI, mitingul se face sâmbăta şi o dată pe an", a scris un internaut, în timp ce altul a precizat că e de râsul curcilor să fie atâta ură între sindicatele din poliţie şi care, după ce îşi calcă o dată pe orgolii şi fac un miting comun, nici măcar nu îi bagă cineva în seamă şi nici nu intră la negocieri.

  Nici ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a scăpat de furia comentatorilor, care sunt de părere că sindicaliştii din Sănătate au avut câştig de cauză şi pentru că ministrul de resort e „din breasla lor".

  Legea salarizării unitare creează din nou tensiuni şi nu este exclus ca în perioada imediat următoare să asistăm la manifestanţii de protest.

  Tematic

  Scandalul zilei! Sindicatele din învăţământ, atac la Executiv din cauza banilor!
  Jignitor! Profesorii, batjocoriţi atât de Guvern, cât şi de propriul sindicat
  Atenţie, salariaţi! Sindicatele paralele din instituţii lucrează contra voastră
  Sindicatele din Educaţie îşi bat joc de profesorii lihniţi
  Tagurile:
  protest, sindicate, poliția, Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul", Dumitru Coarnă, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei