19:34 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Rape

  Strigător la cer! Un tată şi-a dat afară din casă cei cinci micuţi!

  CC0 / Pixabay / kalhh
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1860 0 0

  Totul s-a întâmplat pe fondul consumului băuturilor alcoolice şi a lipsei mamei, aflată la muncă în străinătate.

  BUCUREŞTI, 9 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Caz cutremurător în Neamţ, acolo unde un părinte fără frică de Dumnezeu şi fără dragoste pentru copiii săi, dar cu o imensă iubire pentru alcool, şi-a dat micuţii afară din casă.

  Totul s-a întâmplat într-un moment în care omul consumase destul de multă băutură, iar mama micuţilor era în străinătate să facă bani pentru întreţinerea lor. Şi a soţului alcoolic, desigur, care a dovedit nu numai că este incapabil să îşi îngrijească familia, dar şi să aibă grijă de copii în timp ce soţia sa se chinuia departe de familia sa.

  „Întrucât nu a existat o altă soluţie, membrii familiei extinse neasumându-şi responsabilitatea creşterii lor, s-a decis instituirea măsurii de protecţie într-un centru rezidenţial", au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, potrivit Monitorul de Neamţ.

  Din nefericire, cazul nu este singular. Nici soarta a patru fraţi care proveneau dintr-o familie nonoparentală ce rămăseseră în grija unei bunici în timp ce mama, care tocmai născuse, se afla în centrul maternal al DGASPC Neamţ împreună cu bebeluşul, nu este mai fericită. Şi aceasta pentru că trăiau, alături de bătrână, în condiţii absolut improprii.

  În consecinţă, pentru a preveni separarea de mamă, dar şi pentru a trăi în condiţii decente, a fost dispus plasamentul într-un centru rezidenţial, astfel încât să fie aproape de cea care le-a dat viaţă.

  Menţionăm că Serviciul de prevenire şi intervenţie rapidă în cazuri de abuz din cadrul DGASPC Neamţ a instrumentat de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii aprilie 260 de cazuri de maltratare a copiilor. Cel mai mare număr de dosare s-a înregistrat în aprilie, când au fost semnalate 72 de cazuri de abuz asupra minorilor. Au predominat cazurile de neglijare, secondate de cele de abuz fizic, sexual, emoţional, comportament delincvent, dar şi de repatriere a copiilor neînsoţiţi pe teritoriul altor state.

  Tematic

  Îngrijorător! Unul din zece copii români, dependent de internet!
  Liviu Dragnea, marcat de moartea copiilor - mesaj surprinzător
  Atenţie, părinţi: este sezonul în care valuri de copii ajung la spital din neatenţie
  Un tată a 9 copii a aflat că toată viaţa a fost steril
  Părinții „hiperprotectori" își aruncă copiii în mrejele viciilor - ce spun psihologii
  Ce au pățit doi copii care au băgat degetul acolo unde este interzis
  Tagurile:
  violență, tată, copii, județul Neamț, România


  Știrile Zilei