01:10 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  pensionari

  Pensionari, parlamentarii vă pregătesc o surpriză!

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  47110

  Șoferii pensionari vor plăti amenzi mai mici cu aproape jumătate mai mici decât cele suportate de persoanele active, conform unui proiect de lege aflat în dezbatere.

  BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Punctul-amendă pentru abaterile de la regulile de circulație ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi și alta pentru pensionari, potrivit unei propuneri legislative înregistrate de curând la Senat pentru dezbatere.

  Mai exact, vor exista două valori ale punctului-amendă, una pentru oamenii activi (angajați) și una pentru cei retrași din activitate (pensionari), scrie avocatnet.ro.

  Concret, proiectul de act normativ propune ca valoarea punctului-amendă pentru angajați să fie 10% din salariului minim brut pe economie, iar valoarea punctului-amendă pentru pensionari să fie 10% din punctul de pensie.

  Salariul minim brut pe economie este de 1.900 de lei, astfel că valoarea punctului-amendă pentru angajați ar putea fi de 190 de lei.

  Valoarea punctului de pensie din acest moment se cifrează la1.000 de lei, deci valoarea punctului-amendă pentru pensionari ar putea fi 100 de lei.

  Așadar, dacă valorile punctului-amendă vor ajunge să se calculeze conform rândurilor de mai sus, pensionarii ar urma să plătească amenzi de circulație mai mici cu aproape jumătate decât persoanele active.

  Tematic

  O categorie importantă de pensionari, vizată la recalculări!
  Puțini pensionari în București, mulți în Teleorman
  Ce se petrece la Casa de Ajutor a Pensionarilor din Râmnicu Vâlcea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei