00:39 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Prințul Carles, primit de către Arhiepiscopul Atenei, Ieronim II

  Prinţului Charles, o nouă dovadă a aprecierii faţă de tradiţiile Bisericii Ortodoxe

  © Photo: Twitter / ClarenceHouse
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19111

  Moştenitorul coroanei britanice a vorbit despre mănăstirile din România şi a apreciat tradiţiile Bisericii Ortodoxe.

  BUCUREŞTI, 10 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. În această dimineaţă, la sediul Arhiepiscopiei Atenei, Preafericitul Părinte Ieronim II a vorbit despre lucrarea filantropică a Bisericii, dar şi despre relaţiile bilaterale dintre Grecia şi Marea Britanie.

  În cuvântul de bun venit, Arhiepiscopul Ieronim a precizat că ştie că Prinţul Charles iubeşte Grecia şi că respectă ortodoxia şi a argumentat aceasta prin invocarea deselor vizite pe care moştenitorul tronului britanic le-a făcut la mănăstirile de la Sfântul Munte şi la cele din România.

  „Ştim că sunteţi interesat de studii teologice şi de căutările interioare, dar şi de cultură, artă şi istorie", a continuat Arhiepiscopul Atenei, potrivit basilica.ro.

  În continuare, Arhiepiscopul Ieronim i-a oferit Prinţului de Wales o icoană ce o reprezintă pe Sfânta Fecioară Maria.

  Prinţul Charles i-a mulţumit Preafericitului Părinte Ieronim pentru primirea călduroasă, adăugând că vizitele la mănăstirile de la Sfântul Munte şi din România l-au făcut să dobândească o apreciere deosebită faţă de tradiţiile Bisericii Ortodoxe.

  „Ştiu, de asemenea, că sub conducerea Preafericirii Voastre au fost făcute multe prin intermediul organizaţiei Apostoli pentru ajutorarea oamenilor din Grecia care sunt în nevoi în aceste vremuri", a spus Prinţul Charles, declarând, apoi, că este plin de admiraţie faţă de modul în care Biserica Ortodoxă Greacă răspunde nevoilor şi problemelor acestor oameni, indiferent dacă provin sau nu din Grecia.

  Mai mult, acesta a precizat că este bucuros să contribuie într-o mică măsură prin intermediul propriei organizaţii caritabile la încurajarea şi dezvoltarea oportunităţilor de viitor ale tinerilor greci.

  „Voi transmite mesajul foarte amabil al Preafericirii Voastre Arhiepiscopului de Cantenbury şi cred că şi el va aştepta o vizită din partea Preafericirii Voastre la un moment dat. Mă simt deosebit de recunoscător pentru primirea călduroasă şi pentru minunatul dar al icoanei", a declarat moştenitorul coroanei britanice.

  Menţionăm că Prinţul Charles se află într-o vizită oficială de trei zile în Grecia împreună cu soţia sa, Ducesa Camilla de Cornwall.

  Tematic

  Prințul Charles este creștin-ortodox? Vrea să fie Regele României?
  Principesa Margareta și strategia vizitei prințului Charles
  Din cauza vizitei Prințului Charles în România, May a închiriat un avion privat
  Decorarea prințului Charles - mutare strategică a lui Klaus Iohannis
  Tagurile:
  icoană în dar, filantropie, discuție, Ortodoxie, Arhiepiscopiei Atenei, Prinţul Charles, Grecia, România


  Știrile Zilei