23:46 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  32240

  Acesta a tratat victime ale teroriștilor, dar și pacienţi ale căror rude erau în ISIS, aflând poveşti cutremurătoare de viaţă.

  BUCUREŞTI, 27 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Andrei Abrudan este un medic rezident în Cluj şi anul trecut, el a fost cel mai tânăr doctor dintr-un spital de refugiaţi de lângă Mosul, Irak, în timpul săptămânilor de voluntariat. A adunat atunci poveşti de viaţă dintre cele mai dramatice, a văzut şi a simţit lucruri pe care nu le va uita niciodată.

  Medicul îşi aminteşte că a avut o pacientă cu traume pe care ISIS le-a lăsat în mintea sa şi, ca urmare a acestui fapt, nu putea să doarmă. Prin intermediul translatorului, a reuşit să stea de vorbă cu ea, să o liniştească şi să o facă să doarmă şase ore.

  La spitalul din taberele de refugiaţi avea zilnic peste 40 de pacienţi. Se ocupa de o0ameni cu arsuri, răni din explozii şi împuşcături, cu tumori cutanate, dar şi cazuri de persoane care suferiseră atacuri de panică din pricina conflictelor generate de ISIS.

  I s-a întâmplat, chiar, să trateze un adolescent în vârstă de 18 ani care avea tatăl şi fratele în ISIS.

  Experienţa Irakului l-a făcut pe Andrei Abrudan să preţuiască România.

  „Atunci am văzut ce ţară binecuvântată avem, cu pace, fără să trăiesc cu sentimentul de frică şi groază că în orice moment poate cădea o bombă. Acolo, în Irak, totul e imprevizibil. Mă tot gândesc de atunci cât de fericiţi suntem noi, românii, şi nu ştim să fim mulţumitori, iubitori şi să ne bucurăm de ceea ce avem, iar alţii sunt în atâta suferinţă", a mărturist tânărul medic, potrivit adevărul.ro

  Pentru el, voluntariatul este foarte important, la fel ca şi profesia de chirurg pe care şi-a ales-o. Peste câteva săptămâni, va pleca într-o altă experienţă, în Nepal.

  Tematic

  Alarmant: 14.000 de medici români lucrează în alte țări din Europa
  O româncă-medic a ajuns celebră într-un land german. Primarul e mândru de ea
  România – principalul furnizor de medici pentru Germania
  Ce spune un medic român despre doctorii moldoveni care muncesc în România
  Tagurile:
  istorii de viață, voluntariat, medic, Andrei Abrudan, Irak, România


  Știrile Zilei