21:56 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Fructe exotice

  Copii umiliţi de cadrele didactice? Şcoala ridică din umeri!

  © Sputnik / Владимир Песня
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  608 0 0

  Totul s-a petrecut la o unitate de învăţământ, acolo unde elevii au participat la o campanie de promovare a unei alimentaţii sănătoase.

  BUCUREŞTI, 27 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Le-au dat mere, banane şi portocale doar pentru… poză. Aceasta este ideea de bază a unui moment extrem de penibil petrecut într-o şcoală din judeţul Bacău.

  Totul s-a petrecut în timp ce micuţii îşi doreau să guste fructele, însă cadrele didactice nu i-au lăsat.

  Ei au fost fotografiaţi mimând că mănâncă fructele. Directorul şcolii şi profesorul de educaţie fizică i-au îndemnat să facă asta, a povestit Carmen Cernat, învăţătoarea unor elevi implicaţi în această acţiune.

  Motivul refuzului celor doi a fost generat de faptul că fructele trebuie prezentate şi altor elevi, informează adevărul.ro.

  Potrivit directorului unităţii de învăţământ, acţiunea de promovare a unei alimentaţii sănătoase a fost mimată doar pentru că ar fi primit de la Consiliul Judeţean Bacău prea puţine fructe pentru cei peste 200 de elevi. Este vorba despre 4 cutii cu fructe.

  Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au, însă, o altă variantă, susţinând că fructele au fost date copiilor a doua zi după şedinţa foto, în cadrul unei serbări.

  „La momentul respectiv, fructele erau abia cumpărate şi nu erau spălate. Au fost oferite a doua zi elevilor în cadrul unei festivităţi de premiere a celor mai bune lucrări", a declarat inspectorul şcolar Doina Marinov.

  Declaraţiile reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar şi ale directorului unităţii de învăţământ se bat cap în cap. Cert este că elevii au avut de pierdut din această poveste şi au primit fructele, cel mai probabil, la presiunea făcută de părinţi asupra şcolii…

  Tematic

  Atenţie, părinţi: pericolul neașteptat din sucul de fructe pentru copii
  ALERTĂ: supermarketurile sunt pline de fructe şi legume toxice
  Tagurile:
  reacții, Umilire, doar pentru foto, fructe, scandal, școală, Bacău, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei