16:22 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Incendiu, imagine simbol

  Mama unui elev de la Şcoala 154: „Nu reuşesc să îmi revin din şoc!"

  © Facebook / Valeriu Ostalep
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  109011

  Oamenii sunt şocaţi după ce incendiul a mistuit o bună parte din clădirea unităţii de învăţământ.

  BUCUREŞTI, 28 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. „Arde Şcoala 124!". Acesta este unul din zecile de mesaje care au împânzit mediul virtual încă de dimineaţă. Apoi, televiziunile au prezentat alarmant situaţia.

  Pe scurt: un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la unitatea de învăţământ menţionată, situată în Sectorul 5 al Capitalei. Şcoala era veche, cu structură de lemn şi nu avea autorizaţie de incendiu.

  La unitatea de învăţământ sunt înscrişi 750 de elevi, care, din fericire, nu se aflau la şcoală astăzi.

  Problema care se pune la momentul de faţă este câte alte unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din ţară nu au autorizaţie de incendiu şi câte din acestea reprezintă, la propriu, pericol public pentru elevi?

  În spaţiul public, nenorocirea din Rahova este tratată politicianist, opoziţia acuzând PSD că nu ştiu ce ar fi făcut cu banii. În tot acest timp, oamenii de rând sunt şocaţi şi înspăimântaţi.

  Mama unui elev de la Şcoala numărul 154 a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj din care transpare disperarea şi spaima.

  „Copiii noştri puteau fi aici… că au rămas fără ea e foarte trist şi, totuşi, un caz fericit că nu au fost… că incendiul s-a produs pe timpul nopţii… E groaznic, eu nu reuşesc să îmi revin din şoc. Şcoala 124: al meu copil învaţă în şcoala asta în corpul B… complet distrus şi mistuit de flăcări!", a scris femeia.

  După această tragedie esențial este dacă se vor aloca mai mulţi bani pentru renovarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ dar şi dacă se vor face controale şi se vor dispune măsuri în vederea obţinerii autorizaţiilor de incendiu? Pentru că, până atunci, copiii noştri sunt în pericol, în timp ce diverşi reprezentanţi ai PSD, PNL, USR etc — chiar rimează — îşi aruncă reproşuri, deşi toată lumea cunoaşte faptul că aproape jumătate din şcoalile din Bucureşti au început noul an şcolar fără autorizaţie de incendiu…

  Precizăm că din 2017 şi până acum s-au produs 11 incendii la unităţi de învăţământ din România.

  Tematic

  "Cei mai buni absolvenți fug de școală ca de sărăcie” - Ioan Aurel Pop
  Profesoara care refuză să-l predea pe Eminescu, dată afară din școală
  O casă și o școală pentru copiii nedoriţi, construite de un preot din Botoşani
  Tagurile:
  școală, întrebări, reacții, incendiu, România


  Știrile Zilei