05:08 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  177 0 0

  Nu se ştie cine sunt organizatorii, dar aceştia susţin că lucrurile trebuie să se schimbe, deoarece, cu fiecare an care trece, învăţământul decade tot mai mult.

  BUCUREŞTI, 29 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Starea educaţiei va scoate oamenii în stradă. Când? În prima zi a luni august anului în curs, în Piaţa Victoriei, la ora 18.00.

  Evenimentul este anunţat pe Facebook ca fiind organizat de… Anonim. Fiind vorba despre locul desfăşurării — Piaţa Victoriei — putem bănui că în spare s-ar afla gruparea Rezist. Însă este ciudat că acesta se anunţă cu trei luni înainte, în plină perioadă a concediilor şi a vacanţelor.

  „Am îndurat destul. Uşor, uşor, învăţământul românesc decade de la an la an. Profesorii nu pot revoluţiona structura propusă de minister din cauza legilor aşa că prin acest protest vrem să ne exprimăm dorinţa de a avea oameni capabili în ministerul educaţiei. Copiii din România merită o şansă la educaţie", se arată în descrierea evenimentului.

  Facem precizarea că în anunţul organizatorilor, instituţia Ministerului Educaţiei este trecută cu litere mici. Nu ştim dacă pentru a arăta, încă o dată, starea de decădere a întregului sistem sau, pur şi simplu, este vorba doar de o scăpare.

  Însă, întrebările legate de acest protest continuă să existe. Până la această oră, 15 persoane se arătaseră interesate, iar un singur internaut a anunţat că va participa.

  În orice caz, data aleasă pentru protest este una cel puţin neinspirată, din motivele enumerate mai sus.

  Tematic

  Profesoara care refuză să-l predea pe Eminescu, dată afară din școală
  O casă și o școală pentru copiii nedoriţi, construite de un preot din Botoşani
  Alarmant: o școală, deteriorată grav de cutremur. Cursurile au fost suspendate
  Ministerul Educației pune biciul pe profesori, fiindcă au salarii mari
  Codrin Ștefănescu îl provoacă pe ministrul Educației: "Să iasă public!"
  (FOTO) Pagina ministerului Educației a devenit site porno pentru câteva ore
  "Cei mai buni absolvenți fug de școală ca de sărăcie” - Ioan Aurel Pop
  Tagurile:
  organizator anonim, educație, protest, România


  Știrile Zilei