01:45 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  92 0 0

  Capitala României este unul din cele mai ieftine oraşe din lume, ocupând locul 67 din cele 77 de oraşe incluse în clasamentul celor mai mari prețuri.

  BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. În rândul celor 14 metropole din Europa de Est analizate, Bucureştiul se situează pe locul 11, fiind mai ieftin să locuieşti doar în Sankt Petersburg, Zagreb şi Kiev.

  Cele mai scumpe oraşe din Europa de Est sunt Ljubljana (locul 42 la nivel mondial), Tallinn (locul 44), şi Varşovia (locul 47), se arată în studiul realizat de banca elveţiană UBS, potrivit AFP, citat de Agerpres.

  Zurich şi Geneva rămân cele mai scumpe oraşe din lume, urmate de Oslo, Copenhaga şi New York.

  Capitala Franţei se clasează abia pe locul 12. Însă, ţinând cont de chirii, Parisul urcă până pe locul 7, în faţa Londrei dar după Tokyo.

  Clasamentul se schimbă în funcţie de puterea de cumpărare, pe primul loc fiind Los Angeles, urmat de Zurich, Miami, Geneva şi Luxemburg, iar Parisul se clasează pe locul 33.

  Acest studiu, publicat pentru prima dată în anul 1971, urmăreşte evoluţia costului vieţii în 77 de mari oraşe ale lumii, trecând în revistă un coş de produse şi servicii comparate cu salariul mediu pentru 15 profesii reprezentantive pentru populaţia activă. Preţurile sunt convertite în dolari.

  Tematic

  Au crescut rău prețurile? Care este totuși cauza și cine e de vină
  E oficial: Acum știm sigur că prețurile explodează
  Ritm de creștere a prețurilor - cel mai mare din ultimii ani
  Un avocat acuză BNR: Isărescu minte și la prețul laptelui
  Tagurile:
  poziție, prețuri, rating, Bucureşti

  Știrile Zilei