09:25 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Cer noros

  Prognoza meteo pentru weekend. Schimbare a vremii în toată ţara

  © Sputnik / Родион Прока
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  53910

  Meteorologii anunţă că, în următoarele zile, va fi cald, dar vom avea parte şi de surprize. Cum va fi vremea în toată ţara.

  BUCUREŞTI, 7 iun — Sputnik, Doina Crainic. În cea mai mare parte a ţării va fi cald, dar vom avea parte şi de vreme instabilă, caracterizată prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, mai ales în zonele de deal şi de munte, potrivit România TV.

  Vineri, vremea va fi caldă, dar şi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil şi cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină în zonele de deal şi de munte, în vestul, nordul, centrul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

  Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor avea valori de la 21…22 de grade pe litoral, pânã la 32…33 de grade în Banat şi în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

  Sâmbătă, va fi deosebit de cald în cea mai mare parte a ţării, dar va fi şi vreme în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie în Oltenia, Banat, Transilvania, local în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului.

  Vor fi şi ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate în special în sud-vestul teritoriului şi la munte. Pe arii restrânse, va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral şi 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime, între 11 şi 19 grade.

  Duminică, vremea va fi în general instabilă, dar şi caldă. În regiunile vestice, nordice, centrale, în zonele montane şi submontane, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului, mai ales după-amiaza şi seara, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie.

  Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în sudul litoralului şi 32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 11 şi 20 de grade.

  Tematic

  Avertizare: vreme severă, cod galben. Maşină lovită de viitură în urma ploilor - VIDEO
  Avertizare meteo. Cod galben de vreme severă: ploi torenţiale, grindină
  Cod galben de vânt şi ploi pentru următoarele zile. La munte ar putea ninge
  Tagurile:
  weekend, meteo, România


  Știrile Zilei