21:00 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Accident România

  România, pe locul întâi în Europa la numărul de accidente grave: În fiecare zi mor...

  radioconstanta.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  186 0 0

  Rablele care astăzi circulă pe drumurile ţării şi lipsa infrastructurii sunt principalele cauze ale tragediilor.

  BUCUREŞTI, 8 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Trei din patru maşini din România sunt mai vechi de zece ani, iar vârsta parcului auto a crescut în ultimii doi ani.

  Vorbim, acum de peste 5,7 milioane de rable pe drumurile ţării, potrivit clasificării făcute de Ministerul Mediului. Specialiştii atrag atenţia că, în acest an, România a ajuns pe primul loc la numărul de accidente rutiere grave, iar lipsa infrastructurii rutiere moderne agravează situaţia.

  Michael Stanciu, de la Asociaţia Română a Inginerilor Consultanţi a precizat că sunt 2000 de morţi pe an, pe drumuri, ceea ce înseamnă o medie de 6 oameni pe zi.

  „648.000 de euro costă o viaţă omenească. Ceea ce înseamnă 1,3 miliarde de euro pe an, ceea ce este de o dată şi jumătate mai mare decât bugetul CNAIR", a declarat acesta, citat de Stirileprotv.ro.

  Statul român a cheltuit în ultimii şapte ani 282 de milioane de euro. Motivul l-a reprezentat încercarea de scoatere din circulaţie a peste 250.000 de rable mai vechi de opt ani. Eforturile au fost anulate în doar câteva luni de eliminarea taxei auto.

  Specialiştii susţin că o combinaţie între valul de maşini vechi venit masiv după eliminarea taxei auto, în februarie 2017 şi lipsa autostrăzilor şi a drumurilor modernizate a dus la creşterea numărului morţilor şi răniţilor pe şosele.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei