05:20 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Paul Hitter

  Incident: Paul Hitter a postat stema "Statului paralel" și a fost agresat pe stradă

  © Facebook / Paul Hitter
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1116110

  Celebrul pictor a suferit agresiunea chiar înaintea începerii mitingului: "Cu sticle în mână, mi-au spus că merit să fiu bătut, pe unul l-am identificat".

  BUCUREȘTI, 11 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pictorul Paul Hitter a dat una dintre cele mai grele lovituri structurii #REZIST, expunând public ceea ce se întâmplă în interiorul sistemului de ONG-uri finanțate din afară. În urma dezvăluirilor de la finele anului trecut, Hitter a devenit o țintă a atacurilor partizanilor #REZIST, dar pictorul nu a fost impresionat.

  Dar, sâmbătă, în timp ce în Piața Victoriei mulțimea celor adunați să protesteze contra "Statului paralel" aștepta să înceapă mitingul propriu zis, Paul Hitter era agresat în plină stradă. Iată relatarea sa.

  "Azi (sâmbătă, 9 iunie, n.n.), ora 19, am fost recunoscut pe stradă de 3 vlăjgani, care își băgau și scoteau în PSD. Cu sticle în mână, mi-au spus că merit să fiu bătut, ceea ce au și încercat să facă".

  Șansa artistului a fost prezența în apropiere a jandarmilor — și astfel Paul Hitter a scăpat.

  "Noroc că la colț, la Rosetti, era o dubă de jandarmi — și noroc că m-am ferit și am fugit ca din pușcă", scrie artistul, care conchide "Anii 90 revin".

  Paul Hitter postează și procesul verbal întocmit de jandarmi. Ulterior, el a reușit să-l și identifice pe unul dintre agresori. "Pe unul l-am identificat. L-am găsit pe Facebook", scrie artistul.

  Proces-Verbal, postare Paul Hitter
  Proces-Verbal, postare Paul Hitter

  După ce Paul Hitter a postat procesul verbal și incidentul, a primit multe mesaje de susținere, dar și amenințări. De exemplu, cineva care semnează "Christianna Art" — și postează mesaje incitatoare la ură, scrie:

  "Mă bucuram dacă te bronzau puțin la ochi dar ești bronzat de la natură că nu ești român".

  De altfel, Paul Hitter a deranjat probabil și cu una dintre ultimele sale idei grafice postate pe Facebook — "Stema statului paralel".

  Postare Paul Hitter, Stat Paralel
  Postare Paul Hitter, Stat Paralel

  Reamintim că Paul Hitter este considerat unul dintre cei mai influenți pictori balcanici. A readus la viață expresionismul, repunându-l tradiția militantă, cu vădite legături cu arta muraliștilor mexicani Orozco, Diego Rivera sau Siqueiros.

  Tematic

  Tăriceanu, ieșire furtunoasă după mitingul de ieri: "România - prizonieră totală!"
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei