23:56 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (225)
  19303

  Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a devenit victima unui hoț chiar în centrul orașului Sibiu, în timp ce asista la un festival de teatru. Poliția a refuzat să confirme cazul sub pretextul că datele anchetei nu sunt obiectul publicității.

  BUCUREȘTI, 11 iun — Sputnik. Ambasadorul Valery Kuzmin ar fi fost jefuit chiar în centrul orașului Sibiu, în timp ce mergea împreună cu soți sa la o piesă de teatru din cadrul FITS. Incidentul ar fi avut loc în seara de sâmbătă, în jurul orei 21:30.

  Potrivit postului România TV, diplomatul se plimba, când a simţit o înţepătură şi mai apoi a constatat că a rămas fără portofelul pe care îl purta în buzunarul de la cămașă. Kuzmin a rămas fără 1.250 de lei, 250 de dolari, dar şi fără cardul de identitate diplomatică.

  Solicitată de publicația Știri de Sibiu, poliția totuși a refuzat să confirme informația, făcând trimitere la existența unor restricții legale.

  "Nu putem confirma calitatea persoanelor vătămate, având în vedere prevederile legii 667 privind datele cu caracter personal și legea 544", a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Dragan, pentru portalul StirideSibiu.ro.

  Potrivit poliției din Sibiu, în ultimele zile au fost înregistrate cinci plângeri privind sustragerea unor bunuri, precum telefoane mobile și portofele.

  "În perioada 8-10 iunie, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu au fost înregistrate 5 plângeri privind infracţiuni de furt (telefoane mobile şi portofele). Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, desfăşoară activităţi de identificare a autorilor. Întrucât sunt dosare cu autor necunoscut, datele din anchetă nu fac obiectul publicităţii", a declarat, referitor la incident, doamna agent-şef adjunct Elena Welter", purtător de cuvânt al Poliţiei judeţului Sibiu.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (225)

  Tematic

  Ambasadorul Kuzmin: Putin luptă împotriva corupţiei şi redă demnitatea ţării
  Ambasadorul Valeri Kuzmin: NATO a încălcat acordul semnat cu Rusia în anii ‘90
  Kuzmin: Vom sprijini rușii-lipoveni din România
  Tagurile:
  furt, portofel, Ambasadorul rus, Hoție, Valery Kuzmin, Klaus Iohannis, Sibiu


  Știrile Zilei