05:53 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Vaccin

  Scandal monstru! Ministerul Educaţiei, atac la Biserica Ortodoxă!

  © REUTERS / Brian Snyder/Files
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  61611

  Oficialii din învăţământ dau vina pe preoţi, considerându-i vinovaţi pentru că oamenii nu îşi vaccinează copiii.

  BUCUREŞTI, 12 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că se impune consolidarea programului naţional de imunizare. Şi aceasta deoarece vaccinarea copiilor se loveşte de obstacole cauzate de nivelul scăzut de educaţie, de migraţia sezonieră a părinţilor, dar, atenţie! — și ca urmare a „propagandei negative făcută de reprezentanţii bisericii" şi a implicării insuficiente a medicului de familie.

  Nu se ştie exact motivul pentru care oficialii din Învăţământ au ieşit la interval cu un asemenea atac, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii nu asigură periodic necesarul de vaccin antirujeolic la nivelul României.

  Datele sunt publicate în proiectul Strategiei naţionale de educaţie parentală, document pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei şi care prezintă şi problemele cu care se confruntă societatea la ora actuală.

  Atacul Ministerului Educaţiei nu are temei, în condiţiile în care, încă de anul trecut, Patriarhia Română anunţase că Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, dar cu o informare precisă şi trasparentă, precizează hotnews.ro

  Vaccin
  © Sputnik / Максим Богодвид

  Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025 are un capitol rezervat problemelor educaţiei parentale în România, iar una dintre problemele listate este, aşa cum am precizat anterior, problema vaccinării.

  Este invocată importanţa domeniului, alături de riscurile transfrontaliere potenţiale.

  Problema vaccinării este una complexă. Iar intrarea în colectivitate presupune, din start, că micuţii sunt expuşi la potenţiali viruşi şi microbi. Este absolut evident că unii părinţi îşi aduc la şcoală sau grădiniţă copiii, chiar dacă aceştia sunt bolnavi. Vaccinarea este importantă, alături de igienă şi educaţie. Toate pe acelaşi plan.

  Dar de aici şi până la un atac asupra BOR este cale lungă. Este un demers injust, iar MEN este în eroare, având în vedere că Patriarhia Română a declarat public că susţine programele de vaccinare.

  Problema poate fi dezbătută din punct de vedere religios, dar aici BOR nu are nici un amestec. Nu este cazul să trezim nişte emoţii.

  Ceea ce trebuie MEN să priceapă este că, înainte de a adopta orice strategie, ar fi bine să cunoască toate datele problemei, pentru a nu intra în conflict cu o instituţie care susţine acelaşi obiectiv.

  Tematic

  Pericol pentru nou-născuţi! Maternităţile nu au vaccin, părinţii sunt disperaţi!
  Românii se opun vaccinării obligatorii. Iată ce trece cu vederea presa - VIDEO
  Protest. „Vaccinarea obligatorie este o violare a drepturilor omului" (VIDEO)
  Cum se încearcă încurajarea vaccinării în lume. Ce face România
  Tagurile:
  atac, vaccinare, BOR, MEN, România


  Știrile Zilei