02:47 20 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Inundații în Grecia

  Turiştii români din Grecia trăiesc un coşmar: „E dezastru"

  © REUTERS / Costas Baltas
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25910

  Vremea rea îi ţine în şah pe greci şi ruinează vacanţele străinilor care au venit acolo să se relaxeze.

  BUCUREŞTI, 28 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. În mare parte din Grecia a fost anunţat cod roşu, iar ploile torenţiale au făcut deja prăpăd.

  Mulţi turişti români veniţi pe meleagurile elene să îşi petreacă zilele de concediu au ajuns să regrete alegerea făcută. Şi aceasta deoarece mulţi au rămas fără acte, după ce maşinile le-au fost luate de ape.

  Ministerul Român de Externe a emis deja o avertizare de călătorie, anunţând că vremea nu va cunoaşte schimbări în bine în perioada următoare.

  Melinda Luca este în localitatea Salonikiou din Sithonia — Halkidiki împreună cu soţul şi cu fiica lor. Românca spune că totul este un dezastru şi crede că apa a venit de pe dealuri şi a dus la formarea unei viituri foarte mari.

  „E dezastru. Probabil toată apa a venit de pe dealuri şi s-a format o viitură foarte, foarte puternică, a măturat absolut tot ce înseamnă curtea hotelului. Noi am fost foarte norocoşi având în vedere că am stat puţin mai sus", a explicat aceasta, potrivit stirileprotv.ro

  Puhoaiele au măturat totul în cale, inclusiv maşini şi mobilierul teraselor de pe plajă. Apele au smuls copaci din rădăcini, au inundat case, curţi şi magazine. Şoferii au avut mari probleme în trafic din cauza apelor care au năvălit pe carosabil.

  Situaţii dramatice s-au înregistrat şi la periferia capitalei Atena, în localităţi precum Mândră şi Attica.

  Ca ţară a cărei economie depinde de industria turismului, Grecia este la discreţia naturii. Când nu fac prăpăd incendiile de vegetaţie, urgia poate veni sub formă de viituri nimicitoare.

  Inundații în Grecia
  © REUTERS / Costas Baltas
  Inundații în Grecia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei