01:31 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Surfing

  5 lucruri cărora trebuie să le acordați întotdeauna prioritate în viață

  © Sputnik / Михаил Мокрушин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  29830

  Gândiți-vă la aceste cinci lucruri ca la nişte investiții personale care vă garantează beneficii fabuloase în timp.

  BUCUREŞTI, 28 iun — Sputnik, Doina Crainic. Viața este compusă din mici decizii — de exemplu, ce vei mânca la cină, dacă mergi sau nu mai târziu la sala de gimnastică sau ora la care mergi la culcare. Aceste decizii, luate separat, par minore, dar, cumulate în timp, alcătuiesc un stil de viață care vă poate fi benefic sau dăunător.

  Într-un articol din revista The Mission, scriitorul Srinivas Rao vorbeşte despre cinci lucruri cărora ar trebui să le acordăm prioritate în viaţă, întrucât ne influenţează pozitiv fiecare aspect al vieții, determinându-ne starea de sănătate şi cea psihică, precum şi performanţele la locul de muncă.

  1. Sănătatea fizică

  Este cel mai important lucru la care se gândesc majoritatea oamenilor, dar, pentru menţinerea ei, este nevoie de mai mult decât faptul de a merge la sala de fitness în mod regulat. A dormi suficient, un somn de calitate și a mânca sănătos sunt la fel de importante. Dacă nu vă place să faceţi exerciţii de gimnastică, Rao recomandă dezvoltarea unui hobby în domeniul sportiv, cum ar fi surfing, snowboarding sau grădinărit. Învăţaţi să priviţi activitatea fizică nu ca o corvoadă și va începe să vă placă mai mult.

  2. Sănătatea mintală

  Starea dvs. mintală are un impact asupra tuturor lucrurilor din jurul vostru, de la rezultatele la locul de muncă, până la relațiile interpersonale şi bunăstarea fizică. Înconjurați-vă de influențe pozitive (relația cu partenerul are un impact uriaș asupra a tot ceea ce faceți), învăţaţi să fiţi recunoscători, consultaţi un terapeut, practicați meditația, stabiliţi urmarea unei rutine productive. De asemenea, petreceţi timpul afară. A ieşi în aer liber are un efect incredibil asupra stării de spirit și a performanțelor creative.

  Parcare pentru biciclete
  © Sputnik / Victor Ciobanu
  Parcare pentru biciclete

  3. Educație

  Educația nu trebuie să se oprească la obţinerea unei diplome sau a unei calificări; este un proces continuu, care se desfăşoară pe tot parcursul vieții. Datorită Internetului, avem cu uşurinţă acces la informații valoroase, dacă avem interesul de a le căuta şi asimila. Cărţile, cursurile și fişierele multimedia sunt investiții importante, atâta vreme cât alegem să le dedicăm din timpul şi preocupările noastre.

  4. Dezvoltarea profesională

  Vine un moment când, pentru a vă dezvolta, aveţi nevoie să apelaţi la un antrenor, instructor sau un mentor; sau să căutați îndrumare profesională în alt mod. Acest lucru poate necesita o cheltuială financiară semnificativă, dar puteți, la fel de bine, să învăţaţi la un atelier de 2 zile ceea ce aţi învăţa singur într-un an.

  5. Mediul înconjurător

  Starea mediului înconjurător afectează sănătatea mintala şi productivitatea. A vă păstra îngrijit, a fi bine organizat și chiar bine îmbrăcat favorizează inspirația. Alegeți un loc de trai care să vă priască. Aceasta poate presupune să vă mutaţi în centrul oraşului pentru a nu mai fi nevoie să vă deplasați mereu, ori a alege un loc care să vă permită să mergeți cu bicicleta la birou sau să reduceţi numărul de angajaţi pentru a vă bucura de o mai mare libertate financiară.

  Ca adulţi, avem tendinţa de a considera că perioada formării noastre profesionale sau personale s-a încheiat. Însă fiecare adult are doar de câştigat din faptul de a căuta activ să înveţe permanent, să-şi îmbunătăţească starea și potenţialul fizic şi mental, indiferent de vârstă.

  Tematic

  Important: Ce tip de ciocolată este bun pentru sănătate şi de care să ne ferim
  Studiu: Facebook poate afecta sănătatea mintală
  Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea
  Medicul lui Trump dezvăluie adevărul despre sănătatea liderului american
  Greșeala făcută când prăjiți alimente - afectează sănătatea. Cum să procedaţi
  Combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată - efecte neașteptate asupra sănătății
  Cinci exerciții zilnice pentru a vă antrena creierul şi a-l menţine sănătos
  Tagurile:
  deprinderi, stil de viață, sănătate


  Știrile Zilei