20:31 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Adriana Săftoiu

  Adriana Săftoiu, reacţie dură: „M-am săturat până peste cap”

  © Photo: Facebook / Ana Adriana Săftoiu
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19710

  Fostul consilier prezidenţial atrage atenţia că este al şaselea an consecutiv în care nici un copil cu deficienţe de auz nu trece bacalaureatul.

  BUCUREŞTI, 6 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Deputatul Partidului Naţional Liberal, Adriana Săftoiu, spune că, din pricina  agitaţiei generate de Codurile Penale s-a trecut sub tăcere un fenomen  îngrijorător care se petrece de şase ani la rând în România.

  Este vorba despre promovabilitate zero la examenul de bacalaureat în rândul copiilor cu deficienţe de auz din Bucureşti. Şi aceasta pentru că tinerii învaţă în limbaj mimino-gestual, iar examenul trebuie să îl susţină la fel ca toţi ceilalţi, adică este o absurditate.

  Aceasta se întreabă dacă, în condiţiile în care toate temele publice sunt doar despre coduri şi alte chestii politice scabroase, mai e loc şi de acest subiect?

  Mai mult, rezultatele proaste sunt o consecinţă a sfidării acestor oameni de către sistemul de învăţământ, pentru că lis e cere să promoveze examenele ca auzitorii, în limba română.

  „Puteţi înţelege că este vorba despre altceva şi că ne batem joc de ei? Că le distrugem viitorul?" se întreabă Săftoiu, potrivit stiripesurse.ro

  Deputatul i-a întrebat pe români dacă, pentru aceşti opii, iese cindeva în Piaţa Victoriei să protesteze şi a făcut referire, încă o dată, la condiţiile în care sunt examinaţi la bacalaureat.

  Menţionăm că anul acesta procentul de promovabilitate la Bacalaureat 2018 a fost mai mic cu patru procente comparativ cu anul trecut, iar Ministerul Educaţiei Naţionale a evitat să prezinte date oficiale privind numărul elevilor înscrişi în această promoţie şi în promoţiile trecute.

  Tematic

  Inedit! Judecătorul Cristi Danileţ a obligat o elevă să dea bac-ul!
  Rezultate slabe la Bac 2018? De vină e lipsa de colaborare părinţi-profesori
  Subiectele la matematică şi istorie BAC 2018, mai dificile decât în anii trecuţi?
  Elevii de liceu dau azi bac-ul la Limba şi Literatura Română
  Tu ştii ce notă ai obţinut la simularea de la BAC?
  Află REZULTATELE la Bacalaureat. BAC 2017 în fiecare județ în parte
  Anunț uimitor al Ministerului Educației după prima probă a examenului de BAC
  Perle tari la Bac-ul din toamnă. „Ion Barbu a scris despre ce sunt melcii”
  Un nou examen de BAC ar putea fi introdus, dar și noi materii de studiu
  Tagurile:
  note, Rezultate, bacalaureat, PNL, Partidul Național Liberal, Adriana Săftoiu, România


  Știrile Zilei