14:34 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Florin Rotaru, pilotul erou

  Florin Rotaru, pilotul erou care s-a jertfit pentru a salva 3000 de vieţi omeneşti

  © Photo: Facebook / MApN
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  815 0 0

  „Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale", a spus un martor ocular.

  BUCUREȘTI, 8 iul — Sputnik. Pilotului Florin Rotaru, care a murit ieri în urma prăbuşirii aeronavei MiG 21 Lancer, îi este adus un ultim omagiu pe pagina de Facebook a Ministerului român al Apărării.

  Oamenii spun că ar trebui cu toţii să-i mulţumească bravului aviator pentru că nu s-a gândit la propria viaţă, ci la vieţile celor trei mii de spectatori care au participat la showul aviatic.

  „Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale…. Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem…. Am fost acolo… A fost un erou… Condoleanțe!", a scris Ștefan Leau, unul dintre cei prezenţi la eveniment, citat de minister.

  „Astăzi este o zi tristă pentru noi. Locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut la datorie. Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească", au scris şi colegii pilotului.

  O altă persoană spune că toţi ar trebui să-i mulţumească comandorului Florin Rotaru pentru vieţile salvate.

  „Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi", a citat ministerul din mesajul lăsat de Andreea Baranga.

  O aeronavă MiG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, în județul Călărași, România. Accidentul a avut loc în timpul unui show aviatic organizat de Ziua Porţilor Deschise la Baza Aeriană Borcea din România. Pilotul nu a supravieţuit.

  Comandorul Florin Rotaru era unul dintre cei mai experimentaţi specialişti. El îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană. Fetești. Rotaru a lăsat în urmă un copil.

  Tematic

  (VIDEO) Un avion militar s-a prăbușit la Constanța
  Catastrofă unui avion de vânătoare MiG-29 în Polonia: Detalii
  Un avion rusesc s-a prăbușit în Siria. Nimeni nu a supraviețuit
  Tagurile:
  salvarea publicului, prăbușire, MIG 21, sacrificiu, show aviatic, Florin Rotaru, România


  Știrile Zilei