06:16 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Penitenciar

  Laura Vicol - Tudorel Toader, „pase" în online pe tema condiţiilor din puşcării

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12010

  Ministrul Justiţiei a anunţat pe Facebook că va prezenta săptămânal câte un penitenciar şi va vorbi despre condiţiile de acolo.

  BUCUREŞTI, 8 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Atacurile tot mai dese venite din partea Federaţiei Naţionale din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi decizia CEDO prin care i s-a cerut statului român să facă, în termen de 6 luni, un plan de măsuri pentru a rezolva situaţia din penitenciare, l-au determinat pe ministrul Justiţiei să ia taurul de coarne.

  Acesta a precizat, pe Facebook, că săptămânal, va prezenta câte un penitenciar pentru a-i cunoaşte starea şi stadiul de aducere la standardele CEDO.

  „În penitenciare se derulează proiecte pentru reintegrarea socială, se desfăşoară activităţi productive, se îmbunătăţesc condiţiile de detenţie", a scris Tudorel Toader.

  Cunoscuta avocată Laura Vicol i-a sugerat ministurlui Justiţiei să verifice şi secţiile de poliţie în care sunt încarceraţi arestaţii preventiv, unde bolile contagioase, mizeria şi şobolanii „au rang de normalitate".

  „Poate începeţi cu Arestul Central. Angajaţii au foarte multe lucruri de spus, începând cu maniera în care sunt trataţi de către conducere", a scris Laura Vicol.

  Avocata l-a întrebat, însă, pe Tudorel Toader ce penitenciar din România asugură fiecărui deţinut suprafaţa de 3 metri pătraţi. Răspunsul oficialului a fost scurt, cu informaţie zero.

  „Veţi vedea din prezentările ulterioare", i-a răspuns Tudorel Toader.

  Reamintim că Laura Vicol a povestit lucruri cumplite despre felul în care a fost tratată, când a fost reţinută de DNA pentru 24 de ore, dar şi după aceea.

  În octombrie 2017 ea a fost achitată, dar asta nu îi va aduce înapoi timpul pierdut şi nici nu vor şterge din minte şi suflet umilinţa şi suferinţa îndurată.

  Tematic

  Angajaţii de la Penitenciare „cer capul" ministrului Justiţiei, Tudorel Toader
  Tudorel Toader pune la punct sindicaliştii de la penitenciare: „Nu confundaţi..."
  Grav! „Investiţiile în modernizarea penitenciarelor sunt blocate intenţionat"
  Mii de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, în stradă. Susţinere masivă
  Tagurile:
  sutuație, penitenciare, schimb de replici, Laura Vicol, Toader Tudorel, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei