17:20 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Care este obiectul de studiu?

  Ministerul Educaţiei a retras Strategia pentru Educaţie Parentală. Nu îşi asumă proiectul!

  CC BY 2.0 / Wagner T. Cassimiro "Aranha" / viagem 101
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  249 0 0

  După reacţiile primite din partea Academiei Române, Patriarhiei dar şi a organizaţiilor nonguvernamentale, proiectul prin care românii ar fi fost educaţi să scape de mentalităţile conservatoare a fost retras.

  BUCUREŞTI, 9 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educaţiei Naţionale a ţinut să informezez opinia publică de faptul că, în acest moment, proiectul „Strategiei Naţionale pentru Educaţie Parentală" a fost retras de pe site-ul instituţiei şi de la consultarea publică pentru a fi retransmis iniţiatorilor.

  „MEN nu îşi poate asuma în actuala formă acest document", au precizat oficialii din instituţie.

  Ministerul Educaţiei mai precizează că proiectul a fost elaborat în cadrul unui program de către mai multe ONG-uri.

  Acest proiect de strategie a fost elaborat în cadrul programului „Promovarea strategiei naţionale pentru educaţia parentală", implementat de Fundaţia Copiii Noştri (FCN), în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) şi Organizaţia Formation des Parents din Elveţia şi a fost co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei.

  ”Draftul „Strategiei Naţionale pentru Educaţie Parentală" a fost definitivat de către UNICEF şi Fundaţia Copiii Noştri, ca urmare a contractului de consultanţă încheiat între UNICEF şi Fundaţia HoltIS", informează adevarul.ro.

  Ministerul Educației Naţionale a lanat în dezbatere publică, luna trecută, proiectul „Strategia Naţională de Educaţie Parentală 2018-2025". Acesta este pus în discuţie până mâine, 10 iulie 2018.

  Prin acest proiect se urmărea înfiinţarea unei reţele de educatori parentali care, timp de două ore pe săptămână, ar fi trebuit să îi înveţe pe elevi să gândească modern şi să accepte familia gay.

  Ce se întâmplă, însă, cu banii şi cu programele de formare pregătite în acest scop, despre care Sputnik a scris aici. Dezinformează Ministerul Educaţiei Naţionale sau pregăteşte lansarea acestui proiect sub o altă formă? Rămâne de văzut. Pentru că, dincolo de vorbe, rămân faptele.

  Tematic

  Ioan Aurel Pop: „A contrapune alte tipuri de familii celei tradiționale - eroare fatală"
  Ministerul Educaţiei s-a răzgândit: fără ore de educaţie pro-gay în şcoli
  Şoc! Elevii şi părinţii români vor fi învăţaţi să accepte familia homosexuală
  Tagurile:
  remitere inițiatorilor, retragere, consultare publică, Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală", MEN, România


  Știrile Zilei