18:21 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  197 0 0

  Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod roşu de fenomene hidrologice periculoase, cod valabil astăzi până la ora 20. Judeţele cele mai afectate.

  BUCUREŞTI, 10 iul — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, astăzi, 10 iulie, până la ora 20, este valabilă avertizarea de cod roşu de fenomene hidrologice periculoase, cele mai afectate fiind bazinele hidrografice Olteţ, Cerna, Olt — afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

  Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol. 

  Fenomenele se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice Olteţ — bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt — afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru — amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş. 

  În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizări ale prognozei hidrologice.

  Tematic

  Dezastru în Japonia - număr imens de morți din cauza fenomenelor meteo
  Atenţie: Noi avertizări meteo. Cod portocaliu şi galben de vijelii şi ploi abundente
  METEO Moldova: Furtună - 4 zile de ploi, vijelie, grindină şi fulgere
  Avertizare meteo! Un nou val de ploi torențiale - cod portocaliu şi galben de furtuni
  Tagurile:
  vremea, prognoza, meteo, Olt, Argeş, Gorj, Vâlcea, România

  Știrile Zilei