02:38 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Laura Codruța Kovesi

  Decizia de care depinde cariera Laurei Kovesi. ”Aş putea să devin mamă”

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  115840

  Declarație uimitoare a Laurei Kovesi. Reacție a șefului Ministerului Public: "Procurorii sunt îngrijorați de ceea ce va urma" - se vor da două decizii cruciale.

  BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La această oră, Secţia pentru procurori a CSM are de luat două decizii de maximă importanță pentru cea mai cunoscută procuroare din România — Laura Kovesi. CSM va discuta atât variantele de continuare a carierei fostei șefe a DNA, dar să și dea decizia în dosarul în care Kovesi este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a se prezenta în fața Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

  La şedinţă au sosit ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi șeful ministerului Public, procurorul general Augustin Lazăr.

  De fapt, pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM este trcută doar "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4303/2018 privind continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a revocării din funcţia de conducere deţinută".

  Decizia privind cercetarea Inspecției Judiciare o va lua Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, pronunţarea fiind amânată până acum de trei ori, acţiunea disciplinară împotriva Laurei Kovesi fiind declanşată pe 18 aprilie.

  În privința carierei, Laura Kovesi a declarat inițial presei că nu va mai lucra în DNA dar va rămâne procuror: "De astăzi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror".

  Pe de altă parte, acum un an, Kovesi dădea o declarație greu de interpretat! "Întrebată dacă se vede făcând altceva decât activitatea din cadrul DNA, Kovesi a oferit un răspuns neaşteptat: "Aş putea să devin mamă, nu?"", transmite agenția națională Agerpres

  Acum puțin timp, sosind la CSM, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a avut o reacție categorică în privința revocării Laurei Kovesi — „Deciziile CCR sunt obligatorii și ele trebuie puse în aplicare".

  Dar, a adăugat Lazăr, "Procurorii sunt îngrijorați de ceea ce va urma".  Știrile Zilei