15:39 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  319 0 0

  Astăzi s-au purtat discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, iar solicitarea vine ca urmare a dorinţei de creştere a sistemului de învăţământ.

  BUCUREŞTI, 16 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi — învăţământ preuniversitar, împreună cu Eugen Ilea, reprezentantul părinţilor de la şcoala nr. 95 din Capitală au discutat, astăzi, cu premierul Viorica Dăncilă.

  Aceştia i-au expus primului ministru punctele de vedere agreate de FNAP, la care aceasta a subscris, urmând ca, în maxim două săptămâni să stabilească o nouă întâlnire, la care să fie prezenţi şi miniştrii de finanţe şi ai educaţiei, dar şi consilierii pe domeniul educaţional ai Vioricăi Dăncilă.

  „Ne dorim o creştere constantă a procentului din PIB, de exemplu 0,3% (ar trebui mai mult, dar să fim realişti) în fiecare an", a scris Cristache pe pagina sa de Facebook.

  Președintele FNAP a adăugat că se dorește o redefinire a finanţării de bază, care să se refere exclusiv la capitolul bunuri şi servicii. Salariile cu plata resursei umane se fac în orice conjunctură la rectificarea bugetară, chiar dacă nu ajung la alocarea iniţială, a mai explicat Cristache.

  De asemenea, toate discuţiile au făcut referire la strategii politice, care să ajute sistemul educaţional şi care să fie agreate de către tot spectrul politic, un fel de foaie de parcurs care va fi făcută şi discutată de către FNAP cu toţi factorii decidenţi.

  Tematic

  Ministerul Educaţiei a retras Strategia pentru Educaţie Parentală. Nu îşi asumă proiectul!
  „De ce Ministerul Educaţiei refuză să dea această informaţie este de neînţeles"
  Asociaţiile de părinţi şi sindicatele, atac la Ministerul Educaţiei - nu i-a consultat
  Rareş Bogdan, ieşire explozivă: cere demisia Ministrului Educaţiei!
  Acuze grave: „Profesorul Iohannis a încălcat Legea Educaţiei Naţionale"
  Tagurile:
  educație, discuție, procent PIB, FNAP, Iulian Cristache, România


  Știrile Zilei