13:08 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Liceeni

  Admitere cu nota 3 la zeci de licee din Capitală: „Ne batem joc de noi, de ţară"

  © Sputnik / Владимир Федоренко
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  28520

  Reacţie dură a preşedintelui Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - învăţământ preuniversitar, după ce sute de elevi care au obţinut note sub 5 la Evaluarea Naţională, au devenit liceeni.

  BUCUREŞTI, 20 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Raportul dat publicităţii de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti scoate la iveală o situaţie nu numai aberantă, ci şi nocivă şi pe care Ministerul Educaţiei Naţionale nici nu se gândeşte să o taie din rădăcini.

  Este vorba despre faptul că la zeci de licee din Capitală ultima medie de admitere a fost cuprinsă între 2,08 şi 4,97!

  Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiior de Părinţi — învăţământ preuniversitar a avut o reacţie extrem de dură la realitatea prezentată de Raportul menţionat. 

  Acesta precizează că, în asemenea situaţii, nu se mai poate discuta despre calitatea învăţământului şi că un profesor nu mai are ce face cu un asemenea elev, pentru că ar fi extrem de greu, dacă nu chiar imposibil, să îl ridice la nivelul notei 5.

  „Ne batem joc de noi, de ţară şi de viitorul copiilor noştri. Nu aş accepta sub nota 5, nici un elev la liceu", a scris Cristache pe pagina sa de Facebook. 

  Liceul Tehnic Feroviar „Mihai I" se poate „mândri" cu ultima notă de intrare: 2,08.

  Alte licee codaşe sunt: Liceul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă", Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu", Colegiul Vocaţional „Aurel Vlaicu", profil Sportiv, Colegiul Tehnic „Media" etc.

  Tematic

  Astăzi începe înscrierea în învăţământul liceal
  Emoţii mari pentru liceenii din ultimul an
  Liceu de provincie, decorat de Iohannis
  Tagurile:
  media de admitere, licee, reacție, FNAP, Iulian Cristache, Bucureşti, România


  Știrile Zilei