23:51 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Frigărui

  Noi descoperiri: la ce pericol se expun cei care mănâncă multă carne

  © Sputnik / Томас Тхайцук
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16802

  După ce au analizat datele de la peste 1100 de persoane timp de 10 ani, oamenii de știință au descoperit că iubitorii de carne se expun unui risc mai mare de a dezvolta o anumită boală în comparaţie cu cei care mănâncă mai puţin.

  BUCUREŞTI, 20 iul — Sputnik, Doina Crainic. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din SUA au descoperit că substanțele chimice folosite în prepararea produselor din carne cresc riscul dezvoltării maniei. Articolul a fost publicat în revista Molecular Psychiatry.

  Experții au analizat datele colectate în perioada 2007-2017 cu privire la sănătatea și nutriția a 1101 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, care aveau o stare bună de sănătate sau sufereau de boli psihice.

  S-a descoperit că pacienții care sufereau de manie, un sindrom caracterizat prin tulburări de dispoziţie, comportamentale sau mintale, au consumat de 3,5 ori mai multă carne decât persoanele care nu aveau tulburări.

  În același timp, oamenii de știință nu au găsit nici o legătură între acest obicei alimentar și alte boli, cum ar fi tulburarea bipolară, psihoza schizoafectivă sau depresia.

  Unele experimente efectuate pe șobolani au arătat că administrarea, timp de doar două săptămâni, de nitrați — utilizaţi în conservarea produselor din carne — a cauzat hiperactivitate caracteristică maniei.

  Mania este o boală mintală, cu simptome precum exaltarea persistentă (hipertensiune), precum și excitare motorică și mintală. Adesea, crizele cauzate de această boală apar alături de tulburările bipolare. În plus, sindromul poate fi cauzat de ingestia de medicamente sau se poate dezvolta după o intervenție chirurgicală.

  Tematic

  Opinie: produsele din lapte și carne devin periculoase pentru sănătate
  Masa de Crăciun: ce ascund preparatele din carne „tradiţionale" din supermarket
  Șocant: Adevărul despre carnea și laptele din magazinele noastre
  Tagurile:
  formare manie, sănătate, pericol, nitrați, carne
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei